Skip to main content

Straal- en spuithallen voor een Noorse scheepsbouwer

Voor een wereldwijd opererende scheepsbouwer uit Noorwegen richtte Straaltechniek International maar liefst vijf straalhallen in, waarvan twee Combihallen. Het betrof hier de Roemeense vestiging van het bedrijf, dat zich voornamelijk in de offshore, olie- en gasindustrie begeeft.

Voor deze vaak gespecialiseerde vaartuigen had het bedrijf behoefte aan uitbreiding van haar productiecapaciteit. Besloten werd om twee straal- en spuithallen die wij al in 2004 plaatsten, te vervangen door een nieuwe en moderne installatie. Een mooie gelegenheid om de laatste inzichten die wij wereldwijd hebben opgedaan, hierin te verwerken tot een nieuw concept.

Met de oplevering van deze hallen heeft de scheepswerf haar productie verdubbeld. Het nieuwe complex bestaat uit drie spuithallen en twee Combihallen. Binnen het unieke concept van de Combihal, dat Straaltechniek International al in de jaren negentig ontwikkelde, vinden de processen reinigen, stralen, spuiten en drogen in één hal plaats. Door terugwinning  van energie zijn de kosten hiervoor minimaal.

Drie hallen hebben een capaciteit van 38.000 m3 en twee hallen zijn goed voor 28.000 m3. Zonder probleem worden complete scheepssecties naar binnen gereden en ondergaan een volledige anti-corrosie behandeling. Optimaal geconditioneerd en in overeenstemming met de strengste milieueisen.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?