Skip to main content

Straalhallen

De straalhal bestaat in verschillende maten. Een straalhal kan een cabine zijn van 4 x 4 x 8 meter, maar ook een gigantische hal voor de offshore industrie van 20 meter breed en 70 meter lang.

Dé oplossing voor conserveren in de scheepsbouw , windmolenbouw, offshore en de grotere staalconstructies.

De moderne coatings stellen nadrukkelijk eisen het oppervlakte waarop en de omstandigheden waarin de coating aangebracht moet worden. Het oppervlakte moet schoon, vrij van mineralen en gestraald zijn. De temperatuur van het werkstuk, de omgevingstemperatuur en de relatieve vochtigheid zijn daarnaast van enorm belang. Vaak moet er op de coating vele jaren garantie worden afgegeven en dan is het van groot belang complete controle te hebben over de genoemde parameters.

Dit alles zonder het werkstuk ook maar één keer te verplaatsen in de Straaltechniek combi-hal ofwel de zeer grote straalhal!

Waarom kiezen voor Straaltechniek?

  • Robuuste kwaliteit
  • Zeer goed prijs/kwaliteitverhouding
  • Eigen onderdelen- en serviceafdeling
  • Made in Holland
  • Ruim 30 jaar ervaring op het gebied van Straaltechniek

Straalhal en spuithal in één: De combi-hal

Het betreft hier één hal waarin het werkstuk nadat het is gereinigd kan drogen en op temperatuur kan komen. Er kan gestraald worden waarbij het vrijkomende stof wordt afgezogen en afgescheiden. Het gebruikte straalmiddel wordt gereinigd en opgeslagen voor hergebruik. De coating wordt aangebracht op de juiste omgevings- en werkstuk temperatuur waarbij de relatieve vochtigheid optimaal is voor de aan te brengen coating. Natuurlijk wordt de overtollige verfnevel afgezogen en gefilterd zonder de spray nabij het te coaten oppervlak te beïnvloeden. Drogen van de coating vindt plaats bij de juiste temperatuur en relatieve vochtigheid.

Grote straalhallen: de componenten

Straalmiddel herwin installatie

Bij dit soort grote straalhallen is werkelijk alles groot. Alleen al de straalmiddelsilo kan tot wel 25 m3 straalmiddel bevatten, wat tot wel 125 000 kg betekent! Lees snel verder voor meer informatie.

Bekijk in detail

Afzuiginstallatie

De afzuiginstallatie voor grote hallen is werkelijk een gigant. Straaltechniek International weet alles van het inbouwen van grote filters tot wel 200 000 m3 per uur. Klik snel verder voor meer informatie.

Bekijk in detail

Vacuüm opzuiginstallatie

Met de industriële vacuum opzuig installatie van Straaltechniek kan ook op deze plaatsen het straalmiddel eenvoudig en effectief worden herwonnen.

Bekijk in detail

Spuit installatie

Straaltechniek combineert op deze manier de zeer grote straalhal met een zeer grote spuithal.

Bekijk in detail

Dehumidifiers of ontvochtigers

Bij de bouw van de zeer grote straalhal zijn de luchtvochtigheidseisen natuurlijk van essentieel belang. Ook deze voorzieningen levert Straaltechniek voor U.

Bekijk in detail

De straalhal: groot, groter, grootst

Zoals U hierboven kunt zien: Deze grote straalhallen bezitten een paar bijzondere eigenschappen ten opzichte van de kleinere straalcabine. De kleinere straalhal heeft vaak één schroef achterin de cabine, of schrapers over de volledige vloer. Dit is bij de straalhal boven de 8 meter breed niet meer kosteneffectief. Hier wordt dus vaak gebruik gemaakt van transportbanden onder trechters. Hiermee dient wel heel goed rekening te worden gehouden bij de aanleg van de fundering. Straalmiddeltransport heeft vaak 3x zoveel capaciteit. Bijvoorbeeld 12 in plaats van 4 m3 per uur. De filters zijn veel groter en hier gaat de capaciteit vaak richting de 100 000 m3/uur. Omdat de hal ook als spuitcabine functioneert, zijn er ook verfnevelwanden aanwezig met Andreae filters en is er conditionering van temperatuur en luchtvochtigheid voorzien. Grote straalmiddelopzuigers voeren het straalmiddel terug naar de transportbanden. De vacuumpompen zijn ook weer beschermd tegen het in overvloed aanwezige stof. U heeft mooi elke module van dichtbij kunnen bekijken.

Heeft U vragen? Bel, whatsapp of stuurt U ons een mailtje. Als referentie geeft U op het woord “straalhal”.

Contact opnemen

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?