Skip to main content

Professionele straalkast:
industriële kwaliteit

Bekijk hier de standaard straalkast, de automatische straalkast en de volledig gerobotiseerde straalkast of zelfs de grote straalcabine. Allereerst ziet U hieronder wat we met deze opties bedoelen. U kunt meteen doorklikken naar de straalkast van uw wens. U ontdekt zo onderweg hoeveel er mogelijk is.

De standaard straalkast heeft doorgaans een inhoud tussen 570 en 1000 liter. De straalkast kent vele toepassingen voor tal van materialen; staal, plastic, rubber, glas, metaal, hout et cetera. In een straalkast kunt U handmatig stralen of automatisch stralen.

Ons doel is de straalkast te leveren die perfect aansluit bij Uw wensen. Zowel een standaard straalkast als volledig maatwerk behoort tot de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Straaltechniek?

 • Robuuste kwaliteit
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Eigen onderdelen- en serviceafdeling
 • De gehele straalkast met afzuiging is ‘Made in Holland’
 • Uit voorraad leverbaar
 • Ruim 30 jaar ervaring op gebied van Straaltechniek

Standaard Straalkasten
met afzuiging

 • Direct uit voorraad leverbaar
 • Injectie- of drukstraalkast
 • Cabines van 570 tot 1000 Liter
 • Geschikt voor diverse soorten straalmiddel
Bekijk de mogelijkheden

De geautomatiseerde
straalkast

 • Opties met draaikorf, draaitafel, rollenbaan of schuifdeuren
 • Volledig automatisch stralen
 • Zelfs robotstralen behoort tot de mogelijkheden
 • Stralen met corund, glasparel maar ook shotpeenen
Bekijk de mogelijkheden

Volledig ingerichte
straalcabine

Bekijk de mogelijkheden

Straalkasten voor het stralen met de hand

Doorgaans wordt onderscheid gemaakt tussen twee vormen van stralen; injectie- en drukstralen. Bij injectiestralen wordt d.m.v. een vernauwing(venturi) het straalmiddel naar de nozzle toegezogen. Dit werkt relatief beter en kosten-effectiever bij heel fijn straalmiddel. Bij drukstralen wordt d.m.v. een drukvat lucht én straalmiddel tegelijkertijd op druk gebracht en toegevoegd aan de luchtstroom in de straalkast. Dit is een iets duurdere oplossing, vanwege het drukvat. Er kan nu echter een relatief grotere korrel gebruikt worden voor het stralen bij minder luchtverbruik.

Wanneer u slechts incidenteel een object wilt stralen adviseren wij doorgaans een injectiestraalkast. Zoekt u een straalkast voor continu of intensief gebruik? Dan kan u het beste kiezen voor een drukstraalkast.

Injectiestraalkast SK900

Deze straalkast is geheel compleet en direct klaar voor gebruik na het aansluiten van elektriciteit en perslucht. Een professionele, handstraalkast voor het opruwen, reinigen, ontroesten, matteren, ontbramen en polijsten van werkstukken. Dit is een straalkast die geschikt is voor diverse soorten straalmiddel, waaronder corund en glasparel. De installatie werkt volgens het injectiestraalprincipe.

Lees meer

Injectiestraalkast SKIF 1250

De installatie werkt met een vacuum-injectie straalsysteem. Deze professionele, straalkast met afzuiging is geschikt voor het handmatig opruwen, reinigen, ontroesten, matteren, ontbramen en polijsten van werkstukken. De straalkast is ideaal voor diverse soorten straalmiddelen (korund, glasparels, keramische parels, staalgrit, zirconium-zand, kunststof-straalmiddel e.d.).

Lees meer

Drukstraalcabine Venti-Compact

Deze straalkast met ketel en afzuiging is uitgevoerd met een cycloon-afscheider. De cycloon zorgt voor afscheiding van het opnieuw te gebruiken straalmiddel en het ontstane stof. Het straalmiddel bevindt zich in een gesloten circuit en de hoeveelheid straalmiddel is instelbaar. Door toepassing van het modernste type Straalmeester® drukstraalketel, bent u verzekerd van een nauwkeurige afstelling van het straalmedium.

Lees meer

De automatische straalkast: categorieën

Wilt u het maximale uit uw straalkast halen? Dan biedt Straaltechniek International tal van oplossingen. Met onze gerobotiseerde straalkast kunt u bijvoorbeeld volledig automatisch stralen inrichten voor uw bedrijf. Hierdoor wordt het straalproces versneld en vereenvoudigd. De straalkast met draaikorf is te koop voor een zeer zachte prijs. Klik door en neem contact op met ons om meer te weten te komen over de mogelijkheden!

Welke straalkast selecteer ik voor mijn product?

Uw specifieke product heeft zeer veel invloed op welke categorie straalkast U moet selecteren.
Maar er is nog meer van grote invloed op de keus voor de ideale straalkast!

Straalkast met draaikorf

Met een straalkast met draaikorf kunt U automatisch stralen indien U veel kleine producten heeft. Er kunnen grote aantallen in batches tegelijk gestraald worden. Een simpele nozzle-houder erbij zorgt al voor een volledig geautomatiseerd straalproces.

Lees meer

Draaitafel straalkast

Straaltechniek International levert ook de zogenaamde industriële straalkast met draaitafel. Hierdoor kan het werkstuk eenvoudig in de straalkast worden gedraaid. Aangedreven door motorreductor, inclusief straalpistoolhouder. Electrische schakelkast met timer 0-10 min., voetschakelaar, en 2 stuks deur-beveiligingsschakelaars.

Uitvoering met ingebouwde draaitafel of draaitafel op uitrol-geleiding. Ook satelliet-opties mogelijk!

Lees meer

Doorvoer straalkast

De doorvoer-straalkast is voorzien van sluizen voor langere producten. De voorkant van de kast kan grotendeels weggeklapt worden, voor goede benaderbaarheid en inspectie van het product. De tafels aan beide kanten van de straalkast kunnen in volledig maatwerk worden uitgevoerd. Ook de volgende opties zijn hier mogelijk:

 • Nafilter
 • Maatwerk sluizen
 • Aandrukrollen
 • Robotarm
 • En andere opties
Lees meer

Rollenbaan straalkast

Straaltechniek International produceert daarnaast de straalkast met geïntegreerde rollenbanen en sluizen voor langere producten. Hierdoor kan het product eenvoudig door de machine worden bewogen voor goede benaderbaarheid en inspectie van het product. De rollenbaan kan in volledig maatwerk worden uitgevoerd. De opties genoemd bij de doorvoer straalkast zijn uiteraard ook hier mogelijk.

Lees meer

Inwendige straalkast

Buizen moeten van binnen gestraald of geshotpeend worden. Maar ook tanks of drukvaten. Dit vereist speciale voorzieningen om prestatie en productiviteit van de straalkast te garanderen. Straaltechniek International heeft zeer veel ervaring op het gebied van stralen van de binnenzijde van producten. De straalkast wordt over het algemeen bijna volledig naar Uw wensen ontworpen.

Lees meer

Multi-nozzle straalkast

Soms is het interessant om de nozzle te bewegen, om alle delen van het product te raken. Maar soms is het ook handiger om meerdere stilstaande nozzles in te zetten! De aansturing van de machine wordt zo enorm versimpeld. Straaltechniek International heeft zeer veel ervaring en competentie opgebouwd op het gebied van automatisch stralen met meerdere nozzles. De straalkast biedt ongekende mogelijkheden voor automatisch stralen, zodat Uw kosten tot een minimum beperkt blijven.

Lees meer

Satelliet draaitafel straalkast

We hebben al vele projecten mogen afronden met satelliet-draaitafel installaties. Bij een draaitafel wordt 1 product tegelijk gestraald. Met kleine batchgroottes kan een satelliet draaitafel uitkomst bieden. Wij zorgen dat alle bewegende delen goed beschermd worden tegen slijtage.

Lees meer

Straalkast met schuifdeur

Uw straalinstallatie laten voorzien van een schuifdeur en product-houder in één is een andere optie die we aanbieden. Met deze vorm van automatisering kunnen grotere producten eenvoudig worden gestraald. Bij uitstek geschikt in combinatie met een draaitafel en robotarm.

Lees meer

Robot straalkast

Straaltechniek International is een bedrijf gespecialiseerd in stralen en shotpeenen in Noord-West Europa. We hebben een uniek track-record op het gebied van gerobotiseerd stralen voor veeleisende toepassingen. We zijn een relatief kleine organisatie met specialistische kennis, hierdoor bent u verzekerd van onze volledige aandacht voor Uw wensen en eisen. Klik snel verder voor foto’s, mogelijkheden en referenties!

Lees meer

Hoe configureert U de juiste straalkast

Automatisch stralen in een straalkast verzorgen wij voor vele klanten. Vaak gaat dit gepaard met maatwerk en is intensieve communicatie en technische creativiteit gewenst.  Er zijn vele aspecten om rekening mee te houden om te komen tot de beste keus straalkast voor Uw behoeften:

 • De hoeveelheid te stralen product per uur of per dag bepaalt de grootte, het aantal en het type straalnozzles. De slangen en de stofproductie bepalen weer de grootte van de straalkast.
 • Het type straalmiddel bepaalt vervolgens wederom het type straalnozzle, maar ook de hoek van de verzameltrechter. Deze hoek heeft weer invloed op de hoogte en breedte van de straalkast.
 • Het type straalmiddel én de reinheid van het product bepaalt ook de stofproductie. De stofproductie bepaalt weer de grootte van de afzuiging. Denk hierbij aan doekoppervlak en lucht-capaciteit. Dit bepaalt weer of de afzuiging gekozen kan worden volgens de standaard straalkast met afzuiging, of dat de straalkast en afzuiging volledig los van mekaar dienen te worden ontworpen.
 • De ruimte die beschikbaar is in Uw pand is natuurlijk ook van invloed op de straalkast. Daarbij zijn de afmetingen en gewicht van het product natuurlijk ook van belang. Denkt U maar eens waar de afzuiging moet komen te staan, indien deze afzonderlijk wordt bijgeplaatst. Maar ook: producten van 6 meter lang of juist zeer zware producten. Voorbeelden zijn lange I-profielen of RVS kluizen.
 • Belangrijke interfaces als pick-and-place units voor het beladen en ontladen van de straalkast zaken zijn van groot belang. Wat is de locatie van deze machines, die interactie moeten hebben met de straalkast?
 • Tenslotte kunt U ook denken aan omgevingseisen voor de straalkast. Een treffend voorbeeld is hierbij een klant die in eigen beheer zijn straalkast had gebouwd en nadien bij ons aanklopte voor het volgende probleem. De gehele productiehal had last van geluid als de straalkast in bedrijf was. De gebruikte nozzles waren 10 mm, waardoor in dit geval het geluid de 90 dBA ver oversteeg. Dit werd als zeer vervelend ervaren.

De mogelijkheden voor straalkast automatisering zijn bijna eindeloos. Welke vorm van automatisering het best kan worden toegepast is afhankelijk van uw product en wensen. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de hoeveelheden product om te stralen en of er veel verschillende variaties in het product voorkomen. Met uw kennis van het product en onze ervaring van straaltechniek en automatisering van straalkasten komen we altijd tot de beste oplossing.

Atex straalkast

 • Wij kunnen met U samen de risico’s van explosies in de straalkast of afzuiging in kaart brengen.
 • Bij het proces van stralen ontstaat veel stof. Dit stof bestaat uit vele korrelgroottes. We meten deze korrelgrootte door en omschrijven deze in de deeltjesgrootteverdeling. Van tevoren kan met zo’n stofmonster bepaald worden of het explosies kan veroorzaken. In bepaalde verhoudingen zuurstof en stof, kan een explosief mengsel ontstaan. In de ontwerpfase van de straalkast of filterinstallatie moet hiermee rekening worden gehouden. Als er aan Atex richtlijnen (bv. ATEX 114) moet worden voldaan, dan moet de straalkast worden uitgevoerd met bijvoorbeeld verstevigingen, een drukontlaster, extra sensoren en aardings-kabels. De ventilator van de straalkast moet ook vonkvrij worden uitgevoerd en moet voldoen aan atex richtlijnen voor ventilatoren. Het kan zijn dat er een explosiekanaal moet worden toegevoegd aan de straalkast om de vlammen en drukgolf af te voeren.
 • In een ATEX straalkast wordt een explosie voorkomen. Indien desondanks toch een explosie optreedt, wordt ervoor gezorgd dat de explosie gecontroleerd plaatsvindt, waarbij geen onveilige situatie voor het personeel mag ontstaan. Zo kan Uw straalkast nooit een gevaar vormen!
 • Wij kunnen voor U testen doen naar explosiviteit van het stofmengsel, nog voordat U de straalkast in opdracht geeft! Zo kunt U van tevoren weten waar de straalkast en de afzuiging aan moet voldoen.
 • Neem snel contact met ons op!

Uw Straalkast: de prijs

Neem nu contact op met ons om de straalkast prijs te weten te komen. We horen heel graag van U!

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?