Skip to main content

Spuit installatie grote hal

Het spuiten bestaat in de combi-hal net als in een normale spuitcabines uit:

  • Voorverwarmen
  • Spuiten
  • Drogen

De enorme afmetingen van de combi hallen, 20.000 m3 is geen uitzondering, vraagt natuurlijk om een luchtbehandeling installatie van formaat. Al zijn de afmetingen zeer groot, de basis is en blijven de natuurkundige principes met het Mollier diagram als belangrijk hulpmiddel.

De luchtbehandeling installatie bestaat in de regel uit:

  • Verwarmingstoestel
  • Dehumidifiers (luchtdroger)

Voor het afvangen van de verfnevel tijdens het spuiten zijn verfnevelwanden voorzien.

Verwarmingstoestel met verfnevelwand

Tijdens het spuiten zijn de deuren van de verfnevelwand geopend. De verfnevel wordt afgevangen door middel van een papieren Andreae filter en een paint stop filter. Een ventilator in het verwarmingstoestel zuigt de afgezogen gefilterde lucht door het rode kanaal af. De gefilterde lucht wordt in het verwarmingstoestel door een warmtewisselaar gevoerd en blaast vervolgens naar buiten door het groene afvoerkanaal.

Een tweede ventilator in het verwarmingstoestel zuigt verse lucht van buiten het gebouw. Deze lucht wordt voorverwarmd door de warmtewisselaar welke is verwarmd door de afgezogen gefilterde lucht. Deze lucht wordt daarna langs een brander of 2e warmtewisselaar gevoerd. De verwarmde lucht wordt vervolgens de Combi-hal ingeblazen en zorgt dat in de Combi-Hal de juiste verf verwerkingstemperatuur heerst.

Beide luchtstromen in het verwarmingstoestel zijn van elkaar gescheiden. Tijdens het drogen kan, dit om energie te besparen, de afgezogen lucht uit de Combi-hal gedeeltelijk worden gerecirculeerd (80-85%)

Afzuig boxen

De afzuig boxen type AZW (elk 4 x 4 meter) bestaan uit een gesloten geanodiseerd aluminium frame met gegalvaniseerde stalen panelen. Het filter, type HE + Andreae, houdt de verfnevel vast met een efficiëntie van 99,81%. De afzuig boxen worden tijdens het stralen beschermd door beschermdeuren.

Bekijk deze praktijkvoorbeelden

Meer informatie?

Stel aan onze adviseurs Uw vragen per telefoon, WhatsApp of via email (button hieronder).

Neem contact met ons op

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?