Skip to main content

Straalcabine: professioneel en industrieel

De term straalcabine wordt gebruikt voor uiteenlopende types straalinstallaties. U bent op zoek naar een handstraalcabine. Of U zoekt juist een toeleverancier voor Uw nieuw te bouwen straalhal. U kunt hieronder meteen doorklikken naar de gewenste categorie straalcabine.

Hieronder vindt U uitleg over een grote inloop straalcabine en wat dit product uniek maakt.

Waarom kiezen voor Straaltechniek?

 • Robuuste kwaliteit
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Eigen onderdelen- en serviceafdeling
 • Made in Holland
 • Ruim 30 jaar ervaring op gebied van Straaltechniek

Klik hieronder op Uw favoriete categorie straalcabine.

Straalcabine voor
kleine producten

 • Voor het handmatig werk en direct leverbaar
 • Injectie- of drukstraaluitvoering
 • Cabines van 570 tot 1000 Liter
Bekijk de mogelijkheden

Inloop-straalcabine
voor de professional

 • Cabines groter dan 3 m
 • Voor verschillende soorten en maten product
 • Volledig maatwerk
Bekijk de mogelijkheden

Straalcabine voor
automatisch stralen

 • Opties met draaikorf, draaitafel, rollenbaan of schuifdeuren
 • Volledig automatisch stralen
 • Of zelfs robotstralen
Bekijk de mogelijkheden

Componenten en details van een
straalcabine met afzuiging

Hieronder treft u een overzicht van de componenten die u terugvindt in onze straalcabines.

Klik om de componenten te bekijken
Straalmeester® straalketels

De meest slijtvaste straalketel voor Uw straalcabine, met bronzen vulkegel, voor lage onderhoudskosten en de minste drukverliezen. Beste in zijn soort!

Bekijk in detail
Straalcabine vloer

Gebruikt straalmiddel valt op de vloer van de straalcabine en wordt gerecycled. U kunt kiezen uit een semi-automatisch recyclingsysteem in de vloer of voor een goedkopere oplossing. De automatisering van Uw straalcabine!

Bekijk in detail
Filter

Het zicht in de straalcabine wordt gewaarborgd door het filter. Deze ontdoet de lucht van stof. Onze robuust uitgevoerde filters zijn geoptimaliseerd voor korte onderhouds-intervallen. Essentieel voor Uw straalcabine!

Bekijk in detail
Wandbescherming

Om de panelen van de straalcabine te beschermen tegen slijtage door straalmiddel, heeft Straaltechniek International meerdere oplossingen ter beschikking. Kijk snel verder voor uw optimale straalcabine-bescherming!

Bekijk in detail
Elevator

Vanuit de cabinevloer gaat het straalmiddel in de elevator. De elevator brengt het straalmiddel van het naar het hoogste niveau in de straalcabine, zodat het stof uit het straalmiddel kan worden gehaald.

Bekijk in detail
Verlichting

Essentieel voor de kwaliteit van werken in Uw straalcabine. We gebruiken geavanceerde programma’s om de benodigde lichtbelasting samen met U te bepalen! De straler werkt zo graag door in Uw straalcabine.

Bekijk in detail
Reiniger

De reiniger zorgt voor scheiding van stof en straalmiddel in Uw straalcabine. U kunt kiezen uit een semi-automatisch recyclingsysteem in de vloer of voor een goedkopere oplossing. Afhankelijk van Uw wens!

Bekijk in detail
Afzuiging Reiniger

De luchtstroming in de reiniger wordt voorzien middels een separate afzuiger, in de vorm van een enkelpatroons continu perslucht-gereinigd patronenfilter type Pat-Jet® 1/8. Bij onze straalcabine is dit standaard. Verhoogt de kwaliteit en verlaagt de kosten!

Bekijk in detail
Silo

Recycling en straalmiddelverbruik zijn op elkaar afgestemd. Een buffervat is echter altijd nodig om fluctuaties op te kunnen vangen.

Bekijk in detail
Electronica

Natuurlijk wordt ook voor straalcabines de elektronica steeds belangrijker. Van conventionele handstraalcabine tot robot-gestuurd.

Bekijk in detail
Perslucht conditionering

Zorg dat U voor Uw straalcabine de beste perslucht kwaliteit gebruikt. Wij zijn uniek distributeur van Parker apparatuur, de beste keus voor perslucht conditionering.

Bekijk in detail

De grote inloop-straalcabine

De grote straalcabine bouwen en installeren we vaak voor loonstraalbedrijven, voor producenten van eigen product of voor toeleveranciers in de grote machinebouw. Denk hierbij aan straalcabines voor het conserveren van grote of veel verschillende constructies. Straalcabines zijn ook ideaal voor het glasparelen van allerlei soorten RVS producten en constructies. Het meest in het oog springende deel is de sandwichpanelen omkasting van de straalcabine. Ook is er vaak duidelijk het leidingwerk van de stofafzuiging te zien. Een normale maat straalcabine is 4 meter breed, 4 meter hoog en 8 meter diep. De prijs van de kleinste ‘inloop’ straalcabine begint zo rond de 40 000 Euro en gaat zo hoog als één miljoen Euro. Kijk hier voor de allergrootste straalcabines die we ooit gemaakt hebben.

De werking van een straalcabine

Dit is de plek waar u kunt leren hoe een straalcabine werkt en hoe het straalmiddel zijn weg door de machine vindt. Allereerst wordt straalmiddel vanuit de zakken in de silo gegooid. Het komt zo rechtstreeks in de drukstraalketel terecht, waarna het op druk wordt gebracht. Na het openen van de kraan wordt het straalmiddel vermengd met perslucht en vliegt met hoge snelheid door de slang en op het product. Dit is waar de straalcabine en haar componenten hun nut bewijzen.

Tijdens het stralen valt het straalmiddel op de grond door de roosters en in de cabinevloer, alwaar het vloertransport-systeem ervoor zorgt dat het bij de elevator terecht komt. Vanuit daar wordt het straalmiddel omhoog gebracht in bakjes en uitgestort in de silo, nadat het gescheiden is van stof in de reiniger. Vanuit daar wordt het gefilterde middel terug de straalcabine ingebracht.

Kosten van een straalcabine

Het ontwerp van de straalcabine is gebaseerd op economie en technologie. Een aantal zaken kwantificeren we. Een paar voorbeelden:

 • Allereerst bent U bij de straalcabines van Straaltechniek verzekerd van toegang tot het allerbeste straalmiddel. Het is ongeveer 10% duurder dan dat van de concurrent. Maar het geeft een veel betere ruwheid, veel betere productiviteit (straalt tot wel 100% sneller en gaat tot wel 3 x langer mee), waardoor U aantoonbaar geld bespaart. Wij kunnen dit aan U bewijzen met straaltesten. Deze straaltesten zijn gedaan door hen, omdat zij 240.000 vierkante meter stralen per jaar!
 • Vervolgens kunnen we voor U kwantificeren waar U met onze straalcabine geld bespaart. Dit is allereerst aan de orde bij onze straalketels, die hogere drukken en dus hogere productiviteit kennen bij gelijkblijvend persluchtverbruik. Vervolgens is ons filter vele malen robuuster en wordt de ventilatorcurve door onszelf geoptimaliseerd voor Uw situatie. Dit kunnen en doen wij, in tegenstelling tot andere straalcabine-leveranciers. Daarbij wordt bij de straalcabine-vloer zeer sterk rekening gehouden met “cost of ownership”. Wij leveren met ons persluchtsysteem een voor U goedkopere oplossing (in aanschaf maar ook in bedrijf) dan leveranciers met elektrisch aangedreven schrapers. Ten slotte hebben we enorme ervaring en kennis op het gebied van het in bedrijf reinigen van de filterpatronen in de filterinstallatie van de straalcabine. Wij geven de instelling van deze reiniging de nodige aandacht, zodat U niet de rekening van onnodig hoog persluchtverbruik hoeft te betalen.
 • De luchtstroming in de straalcabine is bepalend voor het werk-comfort van de medewerker. De afzuiging bestaat uit inlaatroosters, stootplaten, afzuigpunten. Buiten, maar vaak wel tegen de straalcabine aan staat het filter. Het straalproces, het straalmiddel, de grootte van de straalcabine en de eigenschappen van het product bepalen de verversingsvoud van de lucht. Om deze te berekenen delen we de capaciteit (m3/u) van het filter door de inhoud van de straalcabine (m3). De genoemde parameters beïnvloeden natuurlijk ook het doekoppervlak in het filter. U heeft misschien ook een maximaal toegestane emissie van stof uit de straalcabine afzuiging in gedachten, voor de milieuvergunning. Of misschien wenst U het ontwerp van de luchttechniek zo, dat de gefilterde lucht uit de straalcabine terug naar de productiehal wordt geretourneerd. Onze partner www.naaykens.com is zeer competent op het gebied van de afzuiging van straalcabine. Naaykens kan ongekende filtratie-efficiency bereiken. Aantoonbaar in afgeleverde projecten. Die U kunt bezoeken als referentiebezoek. Kijkt U eens verder bij filters of op www.naaykens.com. Daar vindt U veel informatie over afzuiging van een straalcabine.
 • De methode van stralen heeft veel invloed op de onderdelen in de straalcabine. Metalliseren is natuurlijk een volledig ander proces als gritstralen. Elk onderdeel van de straalcabine ondervindt hiervan invloed. Het filter moet misschien wel conform ATEX richtlijnen worden uitgevoerd.
 • Misschien wilt U wel zowel metalliseren als stralen in Uw straalcabine! Dit kunnen wij! Hier hebben we oplossingen voor en dit wordt vaak gevraagd in de markt.
 • Wilt U tegelijkertijd een spuit-en straalcabine aanschaffen? Wij adviseren U graag over de mogelijkheden en kunnen het gehele project trekken om U te ontzorgen!
 • Wilt U de straalcabine over 6 weken in gebruik nemen? Dit kan! In sommige gevallen kunnen we de levertijd van een straalcabine zo strak zetten! Dit kan echter wel alleen als we intensief en zéér frequent mogen communiceren met U! Het bouwen van een straalcabine gaat namelijk altijd in nauw overleg. Neem dan wel nu contact op, want er is geen tijd te verliezen!
Contact opnemen

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?