De grote straalcabine bouwen en installeren we vaak voor loonstraalbedrijven, voor producenten van eigen product of voor toeleveranciers in de grote machinebouw. Denk hierbij aan straalcabines voor het conserveren van grote of veel verschillende constructies. Straalcabines zijn ook ideaal voor het glasparelen van allerlei soorten RVS producten en constructies. Het meest in het oog springende deel is de sandwichpanelen omkasting van de straalcabine. Ook is er vaak duidelijk het leidingwerk van de stofafzuiging te zien. Een normale maat straalcabine is 4 meter breed, 4 meter hoog en 8 meter diep. De prijs van de kleinste ‘inloop’ straalcabine begint zo rond de 40 000 Euro en gaat zo hoog als één miljoen Euro. Kijk hier voor de allergrootste straalcabines die we ooit gemaakt hebben.
Dit is de plek waar u kunt leren hoe een straalcabine werkt en hoe het straalmiddel zijn weg door de machine vindt. Allereerst wordt straalmiddel vanuit de zakken in de silo gegooid. Het komt zo rechtstreeks in de drukstraalketel terecht, waarna het op druk wordt gebracht. Na het openen van de kraan wordt het straalmiddel vermengd met perslucht en vliegt met hoge snelheid door de slang en op het product. Dit is waar de straalcabine en haar componenten hun nut bewijzen.
Tijdens het stralen valt het straalmiddel op de grond door de roosters en in de cabinevloer, alwaar het vloertransport-systeem ervoor zorgt dat het bij de elevator terecht komt. Vanuit daar wordt het straalmiddel omhoog gebracht in bakjes en uitgestort in de silo, nadat het gescheiden is van stof in de reiniger. Vanuit daar wordt het gefilterde middel terug de straalcabine ingebracht.