Skip to main content

Het GN Wheel®:
het beste werpwiel ter wereld

Straaltechniek International, de innovator op het gebied van straaltoepassingen, heeft een nieuwe werpstraalturbine ontworpen, het GN Wheel®. Deze turbine is sterk verbeterd ten opzichte van alle andere turbines welke momenteel in de markt worden toegepast.

Het GN Wheel® is uitgerust met voorwaarts gebogen schoepen voor een hogere efficiëntie en is verder voorzien van een ingenieuze schoepondersteuning. Het innovatieve ontwerp verbetert de straalmiddel-flow waardoor de levensduur van de schoepen aanzienlijk wordt verlengd. Wanneer de schoepen aan vervanging toe zijn, kunnen deze ter plaatse worden uitgewisseld met een minimum aan machinestilstand.

Waarom kiezen voor Straaltechniek?

 • Voorwaarts gebogen schoepen in hardmetaal
 • Ingenieuze schoepondersteuning (patent BE 2012/0244)
 • Geoptimaliseerde straalmiddel-flow
 • Eigen onderdelen- en serviceafdeling
 • Uit voorraad leverbaar
 • Ruim 30 jaar ervaring op gebied van Straaltechniek

GN Wheel®: de techniek

 • tot 70% meer straalrendement
 • 10x langere levensduur van de schoepen
 • zijplaten gaan tot 3x langer mee
 • uitermate geschikt voor het stralen met kantig grit
Lees meer

Werpstraalmachines

 • volledig maatwerk, maar ook standaardwerpstraalmachines oplossingen
 • geschikt voor vele soorten objecten
 • strengste kwaliteitseisen
Bekijk de mogelijkheden

Referenties werpstraalmachines

 • high-end werpstraalinstallaties
 • optimale reiniging van straalmiddel
 • stofuitstoot beneden 3mg / m3
 • schakelkast met PLC besturing
Bekijk onze referenties

GN Wheel®: de techniek

Schoepondersteuning over de gehele breedte

Traditionele turbineontwerpen zorgen voor hoge interne pieken buigspanning. Daarom ontwikkelde Straaltechniek International een revolutionaire schoep (patent BE 2012/0244) die over de volledige breedte is voorzien van een ondersteuning. Als gevolg hiervan wordt de spanning in het materiaal met een factor 10 verminderd in vergelijking met iedere bestaande schoep in de markt. Dit betaalt zich uit in kostenbesparing en straalrendement.

Impeller
Verdeler
Schoepondersteuning over de volle breedte
Voorwaarts gebogen, verwisselbare schoepen

Geoptimaliseerde straalmiddel-flow

De symmetrische sandwichconstructie van het GN Wheel®, geleid het straalmiddel op efficiënte wijze door het turbinewiel. Terwijl traditionele turbines straalvermogen verliezen ten gevolge van wervelend straalmiddel, wordt het vermogen in het GN Wheel® geoptimaliseerd. Dit omdat de verbindingsassen op ingenieuze wijze worden geassembleerd in de schoepondersteuning. Hierdoor dalen uw onderhoudskosten nog verder. Het innovatieve ontwerp van het GN Wheel® zorgt voor een geoptimaliseerde straalmiddel-flow tot een factor 7 in vergelijking met de turbines in de markt. Verder wordt een energiebesparing gerealiseerd van 5%. Tevens zorgt een geoptimaliseerde straalmiddel-flow voor een levensduurverlenging van de zijplaten tot een factor 3.

De techniek van het werpwiel

Voorwaarts gebogen schoepen

Straaltechniek International past het principe toe van de voorwaarts gebogen schoepen. Door het revolutionaire ontwerp worden de botssnelheden aan de ingang van de turbine verlaagd waardoor zowel de schoepen als het straalmiddel minder aan slijtage onderhevig zijn. Samen met de projectiehoek zorgt dit ervoor dat de uittredesnelheid met 25% wordt verhoogd waardoor veel minder straalmiddel wordt verbruikt dan in turbines met radiale schoepen. Het rendement van het GN Wheel® is tot 70% hoger dan van traditionele werpstraalturbines.

Ter plaatse uitwisselen van de schoepen

Om het voor u gemakkelijk te maken vereenvoudigde Straaltechniek International het onderhoudsproces. Gebruikers kunnen de schoepen eenvoudig vervangen zonder de turbine te demonteren. Hierdoor wordt de machinestilstand voor onderhoud in belangrijke mate teruggedrongen. De installatie kan meteen na het vervangen van de schoepen opnieuw in gebruik worden genomen.

Beschikbaarheid

Het GN Wheel® is verkrijgbaar in verschillende diameters, van 300 tot 506 mm. Het GN Wheel® kan in principe worden toegepast in alle (bestaande) turbines. Het GN Wheel® werd getest onder de meest veeleisende omstandigheden met kantig GH grit met een hardheid van meer dan HRC 64.

Aanpassing en inbouw

Aanvragen, ook voor speciale toepassing op basis van specifieke klantvereisten, kunnen worden ingediend bij uw vertegenwoordiger.

Neem contact op

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?