Skip to main content

OEM-Motorfabrikant

In de afgelopen decennia hebben we veel knowhow verworven met betrekking tot zeer kritische processpecificaties die worden vastgesteld door OEM’s van motoren en vliegtuigen, en het is daarom niet voor niets dat onze innovaties op het gebied van shot peening een cruciale stap zijn in hun productieprocessen.

Een toonaangevende Britse fabrikant van vliegtuigmotoren zocht een partner die meer deed dan alleen machines bouwen. In nauwe samenwerking met het projectteam van het bedrijf ontwikkelde Straaltechniek International een compleet systeem dat meer is dan de som van de afzonderlijke onderdelen.

‘Groene knop’ proces

Het basisprincipe was een proces zonder handmatige tussenkomst. De geleverde gerobotiseerde shot peening-installatie voldeed aan alle eisen van de opdrachtgever, onder meer door procesinnovatie, straalmediaclassificatie en procesbeheersing.

  • Maximale productiviteit door gebruik van twee volledig geautomatiseerde robots.
  • Gebruik van steel schot met twee diameters.
  • Volledig geautomatiseerde omschakeling voor 10 verschillende spuitdoppen.
  • Volledig geautomatiseerde classificatie van peen media, resulterend in continuïteit van de beste kwaliteit zonder variatie.
  • Continue procesbeheersing en procescorrecties tijdens het shot peening proces. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een ‘closed-loop’ systeem, dat ook zorgt voor monitoring en datalogging.
  • Volledig aangepast voor blisks.

De installaties van Straaltechniek International zijn perfect voor klanten die willen voldoen aan de eisen van NADCAP, AS9100, FAA en EASA, om er maar een paar te noemen.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?