Shot peening in de luchtvaart

Vliegtuigonderdelen zijn onderhevig aan constant wisselende belastingen, waardoor het gevaar van metaalmoeheid op de loer ligt. Shot peening is hier de bewezen oplossing. Straaltechniek International past deze techniek al vele jaren met succes toe op (bijvoorbeeld) landingsgestellen, turbinebladen, discs en shafts.

Maatwerk in shot peening

Straaltechniek International ontwerpt, ontwikkelt én bouwt complete shot peening – en high-end blasting installaties voor de luchtvaartindustrie en levert deze turnkey op. Onze oplossingen zijn volledig afgestemd op de wensen en eisen van de klant en processen met een repeterend karakter worden zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Innovator in shot peening

Wij beschikken over grote kennis van de zeer kritische processpecificaties die door de motoren- en vliegtuig-OEM’s zijn opgesteld. Niet voor niets vormen onze innovaties in shot peening daardoor een cruciale stap in hun productieprocessen.

Normeringen

De installaties van Straaltechniek International lenen zich uitstekend om te voldoen aan normeringen als: NADCAP, AS9100, FAA en EASA.

  • Een verlenging van levensduur met factor 5 tot wel 100 door middel van shot peening is geen uitzondering
  • Straaltechniek International is een van de weinige bedrijven wereldwijd die zowel gerobotiseerde shot peening en high-end straalinstallaties ontwerpt als bouwt
  • Straaltecniek International is ISO-gecertificeerd en lid van een aantal brancheorganisaties

Straaltechniek International voerde reeds
uiterst succesvolle projecten uit voor

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2020 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia