Skip to main content

Herwinnen: classificatie op grootte en vorm

Classificatie op vorm

Een enkele of meeraderige spiraalscheider in de bypass scheidt alles rond van alles wat niet rond is. De spiraalscheider werkt op basis van de zwaartekracht en heeft geen stroom of onderhoud nodig.

Zicht op materiaalstroom: Materiaal wordt in de trechter bovenaan de spiraalvormige scheider geladen. Het materiaal stroomt vervolgens over een kegel en verdeelt het materiaal gelijkmatig over de binnenste meenemers. Met toenemende snelheid zal het ronde materiaal zich scheiden en van de binnenste meenemers afrollen naar een grotere buitenste meenemer en dan onderaan een zijafvoergoot uitkomen en in een andere lift vallen.

Het niet-ronde materiaal op de binnenste meenemers zal onderaan een centrale afvoergoot verlaten. Dit materiaal wordt als afval ingezameld.

Classificatie op grootte

De basis begint met een 24-inch tweedeks trilzeefscheider om het gebruikte schot efficiënt te dimensioneren en te scheiden. De vibrerende scheider ontvangt de media van het terugwinningssysteem op het bovenste zeefoppervlak.

Overmaatse media en afval worden opgevangen op het bovenste scherm en via een leidingslang naar een afvalcontainer geleid. Herbruikbare en ondermaatse media gaan door de bovenste zeef naar de onderste zeef waar alleen de herbruikbare media worden opgevangen, gescheiden en naar de opslagsilo boven de dubbelkamer-peeningmachine getransporteerd. Ondermaatse media en fijne deeltjes gaan door de onderste zeef en worden opgevangen op de pan en worden via een leidingslang naar een afvalcontainer afgevoerd.

Vragen?

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze shot peening specialisten.

Stuur een e-mail

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?