Skip to main content

Geautomatiseerde straalcabine voor een Chinese eindklant

Transmissie-assen, tandwielen, versnellingen, aandrijvingen. Stuk voor stuk cruciale onderdelen binnen de automotive industrie. Voor een optimale werking en lange levensduur wordt shot peening in deze industrie veelvuldig toegepast. Voor een wereldwijd opererend bedrijf in Noord-China ontwikkelde Straaltechniek International een robuuste oplossing met een hoge mate van automatisering en robotisering.

Deze klant had behoefte aan een shot peen oplossing met een hoge productiviteit tegen lage kosten. Bovendien moesten objecten van verschillende vorm en grootte in willekeurige volgorde worden behandeld.

In nauwe samenwerking met de klant ontwikkelden wij een volledig geautomatiseerde machine, inclusief 6-assige robot met twee nozzles. De installatie is geschikt voor producten van verschillende afmetingen en vorm. Dankzij de speciaal ontwikkelde software en het gebruik van positioneertafels is het mogelijk om de afstand tussen nozzle en het te behandelen object tijdens het proces continu gelijk te houden. Onafhankelijk van de productafmeting, -symmetrie of de volgorde van behandeling.

Voor het snel kunnen wisselen van werkstukken is de installatie ingericht met een dubbele positioneertafel. Terwijl het ene voorwerp wordt behandeld in de machine, wordt het volgende voorwerp klaargezet op de positioneertafel buiten de machine. Hierdoor ontstaat een nagenoeg

non-stopproces met een hoge productiviteit en lage kosten. Peening media wordt efficiënt en effectief ingezet doordat deze volledig automatisch wordt herwonnen en geclassificeerd.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?