Skip to main content

Unieke straalcabine voor Belgische filterfabrikant

Voor een Belgisch bedrijf dat koolstoffilters op basis van actieve kool-technieken produceert, leverde Straaltechniek International een bijzondere straalcabine. Niet alleen qua afmetingen maar ook vanwege de volledig op de klantwens afgestemde – en daardoor unieke – machineopstelling.

Actieve kool is een speciaal behandelde koolsoort die door adsorptie bepaalde stoffen aan zich kan binden. Ideaal dus voor de toepassing in filterinstallaties. Actieve kool wordt opgeslagen in grote silo’s die na verloop van tijd aan reiniging toe zijn. Hiertoe worden de oude verflagen verwijderd, waarna de silo wordt voorzien van een nieuwe coating. Voor de eerste bewerking had deze onderneming behoefte aan een bijzondere straalcabine.

Beperkte mogelijkheden
Het uitgangspunt daarbij was dat de werkplaats van de filterproducent zo weinig mogelijk hinder mocht ondervinden van de cabine. De benodigde afmetingen van de straalruimte was 16 meter lang, 5,5 meter breed en 5 meter hoog, waarbij de silo’s met een kraan naar binnen gebracht moesten worden. Daarnaast moest de werkruimte in de cabine optimaal benut kunnen worden.

Unieke oplossing
Onze uitdaging was hierdoor om de machines zo compact mogelijk op te stellen en wel aan de achterzijde van de straalcabine. Voor het transport van de silo’s ontwierp Straaltechniek International een afsluitbare sleuf over de volledige lengte van het dak, die automatisch bediend kan worden. Hierdoor kunnen twee stralers gelijktijdig werken. Verder hebben wij de cabine uitgerust met onze energiezuinige equipment en hebben we in het plafond energiezuinige LED-lampen aangebracht. Daarnaast voorziet de straalcabine in een automatisch straalmiddel transport-, reinigings- en recyclingsysteem.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?