Oppervlaktetechniek voor gieterijen

Voorafgaand aan de nabewerking worden metalen gietstukken gereinigd door middel van werpstralen. Tijdens dit proces komen krachten vrij die hoge piekbelastingen op het werpwiel van de straalmachine veroorzaken. Straaltechniek International ontwikkelde het GN Wheel®, een robuust werpwiel met slijtvaste schoepen met de langste levensduur ter wereld.

Werpstralen in gieterijen

In zware industrieën als een ijzergieterij hebben straalmachines het zwaar te verduren. Tijdens het stralen van metalen gietstukken komen grote krachten vrij; niet alleen het straalmiddel zelf, maar ook afgeblazen vormzanddeeltjes hebben een verwoestende werking op de bladen van het werpwiel. Dit leidt tot hoge kosten, onder andere door machinestilstand en slijtage van onderdelen.

Langste levensduur in de markt

Straaltechniek International ontwierp een nieuwe werpstraalturbine met de langste levensduur in de markt. De innovatieve vormgeving van dit gepatenteerde GN Wheel® leidt tot een levensduurverlenging met factor 10 en een rendementsverhoging van maar liefst 70%!

Zelfs bij gebruik van scherpkantig grit, zoals GL, is het GN Wheel® een winnaar. Zo zijn ook onze klanten met GN® turbines winnaars als het gaat om lagere kosten en langere “up-time” van de machine.

Hoge efficiency en verbeterde straalmiddelflow

Het GN Wheel® is uitgerust met voorwaarts gebogen, hardmetalen schoepen en een ingenieuze schoepondersteuning. Het innovatieve ontwerp van het GN Wheel® zorgt voor een geoptimaliseerde straalmiddel-flow tot een factor 7 in vergelijking met de turbines in de markt. Verder wordt een energiebesparing gerealiseerd van 5 %. Tevens zorgt een geoptimaliseerde straalmiddel-flow voor een levensduurverlenging van de zijplaten tot een factor 3.

  • Het innovatieve ontwerp van ons gepatenteerde GN Wheel® leidt tot verlenging van de levensduur met een factor 10
  • Ons ontwerp leidt tot verhoging van het rendement bij het stralen met minimaal 70%!
  • Straaltechniek is ISO-gecertificeerd en lid van een aantal brancheorganisaties

Straaltechniek International voerde reeds
uiterst succesvolle projecten uit voor

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2020 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia