Spinner hanger werpstraalmachine

Straaltechniek ontwikkelt voor diverse opdrachtgevers standaard en op maat gemaakte straalmachines voor specifieke wensen in gieterijen, spuiterijen en dergelijke. Een van de meest gebruikte machines voor oppervlaktevoorbereiding is de spinner hanger straalmachine. Dit wordt ook wel hangbaan straalmachine of hangrail straalmachine genoemd.

De spinner hanger straalmachine dankt zijn naam aan het feit dat de onderdelen het stralen ondergaan tijdens het draaien op een hanger. De straalmachine is uitgerust met straalturbines, ook wel straalwielen genoemd. Dit wordt meestal aangeboden als een inline-oplossing voor gieterijen, verfwinkels en oppervlaktebehandelingslijnen. Deze machines hebben vaak een semi-automatisch mechanisme of kunnen ook uitgevoerd worden met volautomatische straalmogelijkheden. Lees de volgende secties door voor meer beschrijving:

Overzicht

De standaard hangbaan- of spinner hanger straalmachines zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen van het oppervlak van een breed scala aan werkstukken. Kogelstralen of gritstralen is een metaal-afwerkingsproces dat wordt gebruikt om het oppervlak voor te bereiden op verdere processen of als een definitieve oppervlakte-afwerkingsmethode. Wanneer het oppervlak met hoge snelheid in een straalcabine wordt gestraald met straalmedia, zal dat de vereiste ruwheid geven voor het verdere depositieproces, of zal het onnodige onzuiverheden verwijderen en het oppervlak schoon en uniform van textuur/toon maken. De te stralen stukken worden één voor één opgehangen of als een bos aan hangers bevestigd aan karren die over een monorail glijden. De verplaatsing van de railwagen gebeurt automatisch vanuit de inlaad positie via een transportsysteem in de straalcabine. De machinist kan dus buiten en weg van de cabine blijven.

De slijpdeeltjes worden met zeer hoge snelheden (80 tot 150 m/s) uit de GN-straalwielen uitgestoten richting de te stralen delen. Hierbij worden de haken continu gedraaid en verschuiven ze automatisch in verschillende vooraf ingestelde posities in de straalcabine. De beweging in de straalcabine is zo gekozen dat de volledige dekking van het straaloppervlak en de gewenste oppervlakteafwerking op de onderdelen wordt geoptimaliseerd en bereikt. Vaak gaat het om automatische translatie- en rotatiebewegingen van de producten in de straalcabine en vandaar de naam Spinner hanger straalmachine. Nadat het straalproces is voltooid, trekt de transportband de hanger uit de straalkamer en kan de operator het overdragen.

Onderdelen van een standaard spinner hanger straalmachine

1) Wielstraalcabine

De straalcabine van de spinner hanger straalmachine is het component waarin de belangrijkste straalactie plaatsvindt. De media wordt uit de straalwielen geworpen en treft de te stralen producten. De cabine ondersteunt alle andere functionele modules en is stevig gebouwd om een ​​lange levensduur te garanderen.

Speciale zeer slijtvaste Austenitische Manganese staalplaten worden gebruikt als bekleding op de binnenste oppervlakken van de straalcabine, die tot drie keer zijn oppervlaktehardheid biedt tijdens schokken zonder de broosheid te vergroten (in tegenstelling tot andere materialen die een grotere brosheid vertonen bij toenemende hardheid). Deze voering zorgt ervoor dat de deeltjes die de cabineoppervlakken raken de straalcabine niet beschadigen en zorgt voor een lange levensduur van de machine. Straaltechniek International betrekt zijn materialen via een vertrouwde lijn van Europese toeleveringsketens en OEM’s. Meer dan 45 jaar in de industrie betekent dat de kwaliteit van de materialen zeer betrouwbaar en duurzaam is, wat Straaltechniek tot een natuurlijke keuze maakt voor zeer productieve, langdurige kwaliteitsafwerking.

2) Geautomatiseerde deuren met stofafdichtingen

De deuren worden automatisch bediend om de handmatige inspanning van de operators te verminderen en ook voor een goede afdichting tegen stoflekken. De bovenzijde van de deuren is voorzien van openingen om het transport van de producten in en uit de straalcabine mogelijk te maken. Deze openingen hebben speciaal ontworpen rubberen kleppen en sluizen om verstopping tegen stoflekkage te garanderen.

3) Veiligheidsbarrière en serviceplatform

De spinner hanger straalmachine kan worden voorzien van een veiligheidshek voor de machine voor extra persoonlijke veiligheid. Er worden speciale sensoren op de slagboom geplaatst en als een persoon de zone tussen de machine en de slagboom betreedt, stopt het systeem door veiligheidsoverbrugging.

Om toegang te krijgen tot de mediareiniger en de lifttop voor serviceacties, is er een veiligheidsladder en een platform voorzien. Deze zijn strikt gebouwd volgens de EU-regelgeving/richtlijnen voor machinebouw met de grootst mogelijke aandacht voor veiligheid.

4) GN-straalwielen

De gepatenteerde GN Wheel-turbine of straalwiel is het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling en biedt verbluffende prestatiespecificaties die geen enkele andere concurrent kan evenaren. Deze straalwielen zijn gerangschikt in een zorgvuldig geselecteerde richting om volledige dekking op de producten te bereiken.

Tot 70% hogere straalefficiëntie, 10 keer langere levensduur van de messen en 3x langere levensduur van het straalwiel is iets dat de GN-straalwielen bieden. Het is ook uitermate geschikt voor het stralen met hoekige stalen straalmiddelen die doorgaans nadelig zijn voor andere soorten straalwielen op de markt.

Dankzij de diepgaande kennis die is ontwikkeld tijdens de R&D-fase van GN Wheels, stemmen onze experts het dekkingsgebied van het wiel af om het maximale voordeel te behalen in termen van het gebruik van minder wielen. Samen met de andere genoemde voordelen, biedt het GN-wiel het snelste rendement op de investering en een lange levensduur daarna.

5) Boventransportsysteem / Spinnerhangersysteem

Op basis van de vorm, grootte, hoeveelheid, te stralen oppervlakken, doorvoer van het product, worden verschillende spinnerhangersystemen aangeboden:

  1. Enkele monorail met Y, I of O spoortype met eenvoudige deuren voorzijde
  2. Pass through monorail- of carrouseltype met dubbele deuren aan beide zijden
  3. Pass through monorailtype met sluizen

6) Schroeftransporteur en lift

De straalapparatuur heeft een systeem dat de continue recuperatie en de reconditionering van het grit- of straalmiddel uit het systeem mogelijk maakt om het straalmiddel opnieuw te gebruiken. Zodra het grit of het straalmiddel het oppervlak van het onderdeel heeft geraakt en dus het grootste deel van zijn kinetische energie heeft verdreven terwijl de schurende werking wordt bereikt, wordt het verzameld vanaf de bodem van de trechtervormige kamer en vervolgens via een roltransporteur naar de emmer lift getransporteerd.

Deze lift brengt het grit omhoog naar de reinigingsunit. Het bestaat uit een verticale behuizing met een katrol in de liftkop en een katrol in de liftbasis. Over deze katrollen loopt een eindloze riem waarop stalen cups zijn gemonteerd. Deze cups scheppen de media in de verstelvoet, transporteren het naar de liftkop en dumpen de media in de uitlaat richting de media-reiniger. Klik hier voor meer informatie over het liftsysteem.

7) Straalmiddelreiniger en silo

Het getransporteerde straalmiddel uit de lift komt de straalmiddel-afscheider binnen via een trechter. Grote reinigingen in het straalmiddel worden tegengehouden door een vast geïnstalleerde (maar verwijderbare) zeef. Vervolgens wordt het straalmiddel achter een verdeelklep opgevangen en zoveel mogelijk over de breedte van de reiniger verdeeld. Het straalmiddel valt dan als een gordijn door een luchtstroom en wordt zo afgestoft (Windsifter). Het gereinigde schuurmiddel valt in de silo. De luchtstroom brengt het stof naar de aparte afzuiging (voorafscheider) waar het wordt gescheiden en opgevangen in een stofzak. Dit resulteert in een perfect herbruikbaar grit in de onderste opslagsilo, klaar om door middel van verstelbare, elektro pneumatische kleppen naar de turbines te worden getransporteerd. Klik hier voor meer informatie over ons speciale reinigingssysteem en variaties daarop.

8) Labyrint- en stofafzuigsysteem

Door de impact van de abrasive media op de producten komen een deel van de abrasive breuken en daarmee, als gevolg van het erosie/slijtage-effect op de product schalen, roest, etc. vrij en wordt aangeduid als stof. Het stofafzuigsysteem “zuigt” de deeltjes in de cabine samen met de lucht naar buiten, waarbij de deeltjes hun weg kunnen vinden door de afzuigopeningen. Speciaal ontworpen keerplaten en labyrint zijn ingebouwd om de deeltjes op te vangen. Relatief grotere deeltjes raken de keerplaat en verliezen hun kinetische energie die uiteindelijk door de zwaartekracht naar beneden zal vallen. Kleinere stofdeeltjes die nog steeds door de lucht worden gedragen, passeren en bereiken het stofafzuigsysteem waar ze door de filterpatronen uit de luchtstroom worden verwijderd.

9) Stofafzuiger

Zorgvuldig gekozen ventilatoren in de stofzuigers zorgen voor de nodige stroming en druk om stoffige lucht uit de cabine en de schuurmiddelafscheider af te zuigen. De stofafzuiger is ontworpen met een keerplaat en filterpatronen om ervoor te zorgen dat de uitlaatlucht schoon is en het stof wordt opgevangen op de bodem van de stofafzuiger. Over het algemeen heeft de standaard filtereenheid/stofafzuiging een reinigingsefficiëntie van 99,9%. Voor speciale toepassingen en hoge eisen werkt Straaltechniek nauw samen met het moederbedrijf Naaykens (Naaykens.com) om een ​​breed spectrum aan oplossingen aan te bieden.

Meer informatie over het afzuigsysteem vindt u hier.

Soorten hangbaan straalmachines

Het duidelijk begrijpen van de klantbehoefte en meedenken met de klant is de eerste stap voor Straaltechniek om perfecte straaloplossingen te bieden. Een standaard werpstraalmachine die een grote flexibiliteit biedt en een breed scala aan productvormen en -afmetingen bestrijkt, is mogelijk niet geschikt voor een bepaald product.

Elke klant is uniek in termen van fabrieks’ lay-out, proces, materiaalbehandeling, beschikbare infrastructuur, ruimte, footprint, integratie met processen en doorvoer, naast vele andere factoren. Als eerste stap loopt Straaltechniek de eisen met de klant door om die duidelijk te begrijpen en helpen ze de klanten door de meest haalbare oplossingen aan te bieden. Enkele van de aangepaste versies van de spinner hanger systemen zoals hieronder weergegeven welke duidelijk een impressie geven van hoe Straaltechnieks ernaar streeft om de beste oplossingen te bieden aan onze opdrachtgevers.

Referenties

Al meer dan 40 jaar levert straaltechniek maatwerk aan klanten over de hele wereld. Van gewaardeerde individuele klanten tot multinationale bedrijven, van enkele installaties tot complete inline-oplossingen voor grote gieterijen en verfwinkels, wij bieden een breed spectrum aan oplossingen op basis van de behoeften van onze klanten. Blader gerust door onze referentiesecties voor meer details.

Bekijk alle referenties

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia