Skip to main content

Straalmiddelen voor iedere toepassing

Welk straalmiddel is het beste voor mijn klus? Wat is het resultaat van een bepaald straalmiddel in combinatie met mijn straalmethode? Straaltechniek International voert testen uit en kan u adviseren over de beste combinatie van straalmiddelen.

Eigen testen en controles
We hebben ons eigen volledig ingerichte teststraalruimte met laboratorium. Op basis van testen met uw producten kunnen wij u adviseren over welke soorten straalmiddelen, korrelgrootte en straalproces het meest geschikt voor u zijn. Wij kunnen, bijvoorbeeld, de kwaliteit van een straalmiddel en de instellingen van een straalmachine bepalen. Wij kunnen ook het resultaat met een vooraf vastgestelde straalnorm (SIS) vergelijken. Wij stellen een laboratoriumrapport op en delen de uit de testen voortkomende aanbevelingen met u om zo het beste resultaat te bereiken.

Shot peening
Shot peening is een speciaal proces waarbij het straalmiddel aan zeer strikte eisen moet voldoen met betrekking tot korrelgrootte, homogeniteit, duurzaamheid en hardheid, om slechts een paar eisen te noemen. Straaltechniek International is de expert in shot peening en kan u perfect adviseren over de juiste vereiste straalmiddelen.

Steel shot

Steel shot voor het shot peenen van diverse onderdelen. Leverbaar volgens diverse specificaties.

Datasheet

Steel grit

Voor het stralen van staalplaten en profielen alsmede voor het ontbramen en reinigen van behuizingen.

Datasheet

RVS shot / grit

Voor het reinigen van roestvrijstalen onderdelen zoals mallen.

Datasheet

Glasparels

Volledig ijzervrij straalmiddel om te verzekeren dat absoluut geen roest op het gestraalde oppervlak kan ontstaan. Toepasbaar voor reinigen, ontbramen, voorbehandelen, oppervlaktes afwerken en glans aanbrengen.

Datasheet

Plastic media

Voor het strippen van kwetsbare materialen. Toepassingen in de luchtvaart- en auto-industrie voor het stralen van dunwandige aluminium producten.

Datasheet

Keramische parels

Een alternatief voor glasparels. Keramische straalmiddelen hebben een hogere hardheid en produceren daardoor minder stof en afval.

Datasheet

Normaal corund

Voor het verwijderen van roest, het aanbrengen van een mat effect en het reinigen van alle soorten oppervlakken.

Datasheet

Edel corund

Aluminiumoxide wit is de zuiverste vorm van ijzervrij korund en daarom wordt dit gebruikt in de elektronica, turbine- en luchtvaartindustrie.

Datasheet

Mix corund

Bestaat uit een mengsel van witte, roze en bruine aluminiumoxide en vormt een ijzervrij alternatief voor vele sectoren binnen de straal- en slijpmiddelenindustrie.

Datasheet

Siliciumcarbide zwart

Bestaat uit siliciumcarbidekristallen die worden geproduceerd van silicazand en petroleumcokes in elektrische weerstandsovens bij temperaturen van > 2300°C. Siliciumcarbide is ijzervrij, scherp en extreem hard.

Datasheet

Gietijzer grit

Scherpe deeltjes worden geproduceerd door het slijpen van ijzerstraalmiddel met een grotere diameter. Dit wordt gebruikt voor agressieve oppervlaktereiniging.

Datasheet

Sibasiv

Sibasiv is in een draaibusoven gecalcineerd bauxiet. Het is een sterk en ijzervrij straalmiddel dat van natuurlijke mineralen wordt gemaakt.

Datasheet

Olivine

Voor het stralen van ernstig verontreinigd staal, roestvrij staal en aluminium. Ideaal om te voorkomen dat het oppervlak te ruw wordt.

Datasheet

Garnet

Voor het nat stralen van muren van gebouwen. Garnet wordt ook gebruikt als een middel voor stralen met water onder hoge druk.

Datasheet

Notenschalen

Voor het reinigen, ontbramen en strippen van objecten waarvan het oppervlak niet mag worden beschadigd. Ook zeer geschikt voor het verwijderen van blazen na spuitgieten.

Datasheet

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?