Skip to main content

Semi-automatische precisie spotblaster

Deze installatie is door ons ervaren engineeringteam ontworpen als een op maat gemaakte en geïndividualiseerde oplossing. We zijn benaderd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in porselein emailleren. De specifieke toepassing voor dit product is “dikke film verwarming”.

Het doel van het stralen is het lokaal verwijderen van de emailleerlaag om kleine contactvlakken op accu verwarmingselementen te creëren.

Semi-automatische straalmachine

Voortbouwend op ons bewezen trackrecord dat we al decennialang hebben opgebouwd met het bouwen van robot gestuurde en (semi-) automatische straalmachines, werken we samen met onze klanten om de best mogelijke oplossing te leveren en een langdurige zakelijke relatie aan te gaan.

Een van de klantvereisten is een tacttijd van maximaal 12 seconden per twee elementen. Deze uitdaging zijn we aangegaan en hebben we volbracht.

Om lokaal de kleine spots schoon te stralen maken we gebruik van maskeerplaten die voorzien zijn van straalopeningen waardoorheen gestraald wordt. Het straalproces brengt grote slijtage met zich mee van de delen die in direct contact staan met de straalmiddel flow. Daarom hebben we geharde stalen “pucks” ontworpen die snel kunnen worden gewisseld om zo de “downtime” tot een minimum te beperken.

De maskeerplaat bestaat uit:

  • Hoogte instelbare centreerpennen met product ondersteuning;
  • Geharde maskeer straal pucks, in hoogte instelbaar d.m.v. vulplaten;
  • Caviteit in de 20 mm stalen plaat t.b.v. eenvoudige product plaatsing en uitnemen.

Het nozzle raam positioneert de nozzles recht onder de straalopeningen in de maskeerplaten.

Dit is een uitneembaar raam en kan vervangen worden met een raamwerk met een andere lay-out van nozzles.

De elementen worden van de onderkant gestraald, per element met maximaal 4 nozzles tegelijk.

Eind stops en positionering gaat d.m.v. Sick veiligheid benadering sensoren en we maken gebruik van een lasersensor voor productherkenning. Wanneer de Sick sensor is benaderd en het element correct geplaatst is zal de lasersensor een signaal geven zodat het straalproces gestart wordt.

Tevens is de voorzijde van de machine voorzien van een lichtscherm wat actief is als de slede beweegt.

We maken gebruik van een elektrisch aangedreven lineaire langs geleiding met slede. Deze slede die zich over de elementen verplaatst drukt, wanneer in positie, het element tegen de maskeerplaat waarna het straalproces begint.

Wanneer twee elementen op de rechter positie worden gestraald kan de operator de gestraalde elementen aan de linker zijde verwisselen met twee te stralen elementen, en vice versa. De verloren tijd is derhalve minimaal.

Meer informatie?

Stel aan onze adviseurs Uw vragen per telefoon, WhatsApp of via email (button hieronder). Of ga terug naar het overzicht van straalkasten!

Neem contact met ons opTijdelijk een straalkast nodig? Huur deze!

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?