Straalkasten van industriële kwaliteit

Staalkasten zijn uitermate geschikt voor het behandelen van kleine objecten. Een standaard straalkast heeft doorgaans een inhoud tussen 500 en 1000 liter. Straalkasten van Straaltechniek International kennen vele toepassingen voor tal van materialen; staal, plastic, rubber, glas, metaal, hout et cetera.

Met ruim 30 jaar ervaring kunnen wij altijd een straalmachine leveren die perfect aansluit bij uw wensen. Zowel een standaard straalkast als volledig maatwerk behoort tot de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Straaltechniek?

 • Robuuste kwaliteit
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Eigen onderdelen- en serviceafdeling
 • Made in Holland
 • Uit voorraad leverbaar
 • Ruim 30 jaar ervaring op gebied van Straaltechniek

Standaard Straalkasten

 • Direct uit voorraad leverbaar
 • Injectie- of drukstraaluitvoering
 • Cabines van 570 tot 1000 Liter
 • Geschikt voor diverse soorten straalmiddel
Bekijk de mogelijkheden

Geautomatiseerde Straalkasten

 • Opties met draaikorf, draaitafel, rollenbaan of schuifdeuren
 • Volledig machinaal stralen
 • Robotgestuurde oplossingen
 • Volledig maatwerk mogelijk
Bekijk de mogelijkheden

Volledig ingerichte Straalcabine

Bekijk de mogelijkheden

Standaard injectie- en drukstraalkasten

Doorgaans wordt onderscheid gemaakt tussen twee vormen van stralen; injectie- en drukstralen. Bij injectiestralen wordt d.m.v. een vernauwing(venturi) het straalmiddel naar de nozzle toegezogen. Dit werkt relatief beter en kosten-effectiever bij heel fijn straalmiddel. Bij drukstralen wordt d.m.v. een drukvat lucht én straalmiddel tegelijkertijd op druk gebracht en toegevoegd aan de luchtstroom in de straalkast. Dit is een iets duurdere oplossing, vanwege het drukvat. Er kan nu echter een relatief grotere korrel gebruikt worden voor het stralen bij minder luchtverbruik.

Wanneer u slechts incidenteel een object wilt stralen adviseren wij doorgaans een injectiestraalkast. Zoekt u een straalkast voor continu of intensief gebruik? Dan kan u het beste kiezen voor een drukstraalkast.

Injectiestraalkast SK900

Deze straalkast is geheel compleet en direct klaar voor gebruik na het aansluiten van elektriciteit en perslucht. Een professionele, handstraalcabine voor het opruwen, reinigen, ontroesten, matteren, ontbramen en polijsten van werkstukken. Een installatie die geschikt is voor diverse soorten straalmiddel. De installatie werkt volgens het injectiestraalprincipe.

Lees meer

Injectiestraalkast SKIF

De installatie werkt met een vacuum-injectie straalsysteem. Een professionele, handstraalcabine voor het opruwen, reinigen, ontroesten, matteren, ontbramen en polijsten van werkstukken. Een installatie die geschikt is voor diverse soorten straalmiddelen (korund, glasparels, keramische parels, staalgrit, zirconium-zand, kunststof-straalmiddel e.d.).

Lees meer

Drukstraalcabine Venti-Compact

De drukstraalkast is uitgevoerd met een cycloon-afscheider. De cycloon zorgt voor afscheiding van het opnieuw te gebruiken straalmiddel en het ontstane stof. De aanvoer van het straalmiddel geschiedt in een gesloten circuit en de hoeveelheid straalmiddel is instelbaar. Door toepassing van het modernste type Straalmeester® drukstraalketel, bent u verzekerd van een nauwkeurige afstelling van het straalmedium.

Lees meer

Uw straalkast automatiseren of uitbreiden voor meer efficiëntie

Wilt u het maximale uit uw straalkast halen? Dan biedt Straaltechniek International tal van oplossingen. Met onze gerobotiseerde straalmachines kunt u machinaal stralen inrichten voor uw bedrijf. Hierdoor wordt het straalproces versneld en vereenvoudigd.

De automatisering van het straalproces in een straalkast hebben wij al voor vele klanten verzorgd. Vaak gaat dit gepaard met maatwerk en is intensieve communicatie en technische creativiteit gewenst. Er zijn vele aspecten om rekening mee te houden zoals de ruimte die de straalkast inneemt en de randvooraarden waaraan de kast of cabine moet voldoen. Maar ook de luchttechniek, de grootte van het straalmiddel, belangrijke interfaces als pick-and-place units voor het beladen en ontladen van de straalkast en andere zaken zijn van groot belang.

De mogelijkheden voor automatisering van uw straalkast zijn bijna eindeloos. Welke vorm van automatisering het best kan worden toegepast is afhankelijk van uw product en wensen. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de te bewerken hoeveelheden producten en of er veel verschillende variaties in het product voorkomen. Met uw kennis van het product en onze ervaring van straaltechniek en automatisering van straalkasten komen we altijd tot de beste oplossing.

Straalinstallatie met draaikorf

Met een straalinstallatie met draaikorf kunt U geautomatiseerd stralen indien U veel kleine producten heeft.  Er kunnen grote aantallen in batches tegelijk gestraald worden. Een simpele nozzle-houder erbij zorgt al voor een volledig geautomatiseerd straalproces.

Lees meer

Draaitafel straalinstallatie

Straaltechniek International levert ook industriële straalcabines met draaitafel. Hierdoor kan het werkstuk eenvoudig in de straalkast worden gedraaid. Aangedreven door motorreductor, inclusief straalpistoolhouder. Electrische schakelkast met timer 0-10 min., voetschakelaar, en 2 stuks deur-beveiligingsschakelaars.

Uitvoering met ingebouwde draaitafel of draaitafel op uitrol-geleiding. Ook satelliet-opties mogelijk!

Lees meer

Doorvoer straalinstallatie

De doorvoer-straalinstallatie is voorzien van sluizen voor langere producten. De voorkant van de kast kan grotendeels weggeklapt worden, voor goede benaderbaarheid en inspectie van het product. De tafels aan beide kanten van de straalkast kunnen in volledig maatwerk worden uitgevoerd. Ook de volgende opties zijn hier mogelijk:

 • Nafilter
 • Maatwerk sluizen
 • Aandrukrollen
 • Robotarm
 • En andere opties
Lees meer

Rollenbaan straalinstallatie

Straaltechniek International levert daarnaast straalmachines met geïntegreerde rollenbanen en sluizen voor langere producten. Hierdoor kan het product eenvoudig door de machine worden bewogen voor goede benaderbaarheid en inspectie van het product. De rollerbaan kan in volledig maatwerk worden uitgevoerd. De opties genoemd bij de doorvoer straalinstallatie zijn uiteraard ook hier mogelijk.

Lees meer

Inwendige straalinstallatie

Buizen moeten van binnen gestraald of geshotpeend worden. Maar ook tanks of drukvaten. Dit vereist speciale voorzieningen om prestatie en productiviteit van de straalkast te garanderen. Straaltechniek International heeft zeer veel ervaring op het gebied van stralen van de binnenzijde van producten.

Lees meer

Multi-nozzle straalinstallatie

Soms is het interessant om de nozzle te bewegen, om alle delen van het product te raken. Maar soms is het ook handiger om meerdere stilstaande nozzles in te zetten! De aansturing van de machine wordt zo enorm versimpeld. Straaltechniek International heeft zeer veel ervaring en competentie opgebouwd op het gebied van stralen met meerdere nozzles.

Lees meer

Satelliet draaitafel straalinstallatie

We hebben al vele projecten mogen afronden met satelliet-draaitafel installaties. Bij een draaitafel wordt 1 product tegelijk gestraald. Met kleine batchgroottes kan een satelliet draaitafel uitkomst bieden. Wij zorgen dat alle bewegende delen goed beschermd worden tegen slijtage.

Lees meer

Straalinstallatie met schuifdeur

Uw straalinstallatie laten voorzien van een schuifdeur en product-houder in één is een andere optie die we aanbieden. Met deze vorm van automatisering kunnen grotere producten eenvoudig worden gestraald. Bij uitstek geschikt in combinatie met een draaitafel en robotarm.

Lees meer

Robot straalinstallatie

Straaltechniek International is een bedrijf gespecialiseerd in stralen en shotpeenen in Noord-West Europa. We hebben een uniek track-record op het gebied van gerobotiseerd stralen voor veeleisende toepassingen. We zijn een relatief kleine organisatie met specialistische kennis, hierdoor bent u verzekerd van onze volledige aandacht voor Uw wensen en eisen. Klik snel verder voor foto’s, mogelijkheden en referenties!

Lees meer

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2020 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia