Skip to main content

Innovatieve straalinstallatie voor offshore doeleinden

Aan boord van een 330 meter lange pijpenlegger worden pijpleidingen gestraald ter voorbereiding op hun  strijd tegen het zeewater. Een unieke samenwerking tussen Straaltechniek International en onze opdrachtgever leidde tot een innovatieve straalinstallatie voor offshore doeleinden.

Deze opdrachtgever is een toonaangevende, wereldwijd opererende onderneming. Het bedrijf ontwerpt en produceert pijpleidingen voor de olie & gas industrie, met een specialisme voor diepe wateren. In nauwe samenwerking met het projectteam ontwikkelden wij een installatie voor het stofloos stralen van pijpleidingen aan boord en op open zee.

Pijpdelen worden per schip aangevoerd, waarna ze aan boord van de pijpenlegger worden gebracht. Hier worden ze gestraald, gelast, opnieuw gestraald en gecoat. Vervolgens wordt de complete pijpleiding via de achterkant van het schip afgezonken. Onze straalunits vormen een cruciale stap in dit proces. De kwaliteit ervan heeft zich ruim bewezen want inmiddels leverden wij aan deze onderneming al meer dan 30 units voor meerdere schepen.

Zo draagt Straaltechniek met innovatieve oplossingen bij aan de wereldwijde energievoorziening.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?