Skip to main content

Glasparel straalcabine
van 15 x 5 x 5 (L x B x H) meter

Onze gewaardeerde klant uit het zuiden van Nederland is gespecialiseerd in het produceren van RVS producten voor machinebouwers in de voedingsmiddelen industrie. Voor hun nieuwe productiehal (volledig energie-neutraal middels zonnepanelen en verwarming via een grondpomp installatie) werd een glasparelcabine aangeschaft met de volgende afmetingen: 15 x 5 x 5 (L x B x H) meter.

Al het benodigde equipment is naast de cabine opgesteld en volledig geïntegreerd met de straalcabine, teneinde geen enkele emissie richting de productiehal te krijgen.

Er mochten geen fundaties gemaakt worden. Hiervoor heeft Straaltechniek International een speciale schroef ontworpen die (in verlaagde uitvoering) op de grond is gemonteerd. Daarnaast is de gehele vloer en opstaande wanden tot een hoogte van 1.500 mm voorzien van RVS platen, teneinde contaminaties te voorkomen. In de parelstraalcabine zijn zeildoek geplaatst ter bescherming van de wanden en ter verhoging van de licht reflectie.

Verder is er led verlichting toegepast. In het straalmiddeltransport systeem is een magneet separator toegepast om contaminatie van de glasparels tegen te gaan. Als afzuiging is een Pat Jet EA 20/25 geplaatst. Op de uitlaat van de ventilator is een geluiddemper gemonteerd, welke is verbonden met een retourblaasleiding, die volledig in het tussenplafond van de cabine omkasting is geïntegreerd.

Binnen 1 dag na opstarten werd een ruwheid behaald van <Ra 0,4 micron, wat de eisen zijn die de voedingsmiddelen industrie stelt aan oppervlakken van machine delen, geproduceerd uit RVS.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?