Skip to main content

Doorvoer straalcontainer in de spoorwegsector

Materieel in de spoorwegsector moet rollen. Een jong en dynamisch Belgisch bedrijf werd speciaal opgericht voor het onderhoud en reparatie van onderstellen van locomotieven en wagons. Door uitbreiding van het bedrijf was behoefte aan een straalinstallatie met een hoog rendement.

Voor het ultrasoon testen van treinonderstellen en het uitvoeren van reparaties bouwde het bedrijf in het Antwerpse havengebied een nieuwe werkplaats. Voorafgaand aan het uitvoeren van de test worden deze wielsets gestraald. Straaltechniek International ontwikkelde hiervoor een volledig ingerichte doorvoer straalcontainer.

In deze container (afmetingen 4 x 3 x 2,7 meter) wordt straalmiddel zoveel mogelijk gerecycled. Door middel van pneumatisch aangedreven schraperbanen en een elevator wordt het gebruikte straalmiddel via een schudzeef naar de silo getransporteerd. Hierdoor is het straalmiddel gereinigd en klaar voor hergebruik.

Een Straalmeester® straalketel vormt de basis voor de meest constante kwaliteit van stralen. Dit type ketel levert een zeer hoog rendement en is daarnaast gebruiksvriendelijk, veilig en voldoet aan de Europese richtlijnen. Straaltechniek International levert deze ketels met CE-keurmerk; een innovatie die wij als eerste – en nog steeds een van de weinige bedrijven in Nederland en België – tot stand brachten.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?