Skip to main content

Uniek olie- en gasproject in de Kaspische regio

In het Kaspische zeegebied opereert Straaltechniek International met innovatieve oplossingen. Met de inrichting van drie gigantische straal- en spuithallen voor de behandeling van offshore staalconstructies en onderzeese pijpleidingen, stellen wij de nieuwe norm voor anti-corrosiebehandelingen.

Straaltechniek International participeert met een van de grootste opdrachten ooit in het Shah Deniz – fase II project, in 2015 het grootste offshore project ter wereld. Vanuit twee offshore platforms stroomt het gas in 2020 door een 3500 kilometer lange pijpleiding, via Georgië, Turkije, Griekenland en Italië naar de rest van Europa. 500 kilometer daarvan ligt onder de zeespiegel.

Custom Coating Facility

Ons project betreft een geavanceerde ‘Custom Coating Facility’ die uniek is voor de regio. Binnen deze installatie worden onderzeese staalconstructies gereinigd, gestraald, gecoat en voorzien van een speciale PU-coating. Alle compartimenten zijn voorzien van verwarmingssystemen en ontvochtigingsapparatuur, zodat een optimale klimaatbeheersing volgens de strengste offshore- en milieunormen bereikt wordt.

Onderzeese pijpleidingen

Een van de laatste ontwikkelingen betreft een door ons ontwikkelde offshore toepassing voor het stofloos stralen van onderzee aan te leggen pijpleidingen. Wij brachten deze installatie tot stand in nauwe samenwerking met een wereldwijd toonaangevende onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van pijpleidingen in de olie & gas industrie, met een specialisme voor diepe wateren.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?