Skip to main content

Stralen met schone perslucht

Straaltechniek International is een officiële Parker distributeur en verzorgt al meer dan 40 jaar de distributie o.a. van het Parker-HIROSS productpakket.

Parker-HIROSS is een toonaangevende fabrikant van o.a. perslucht-nakoelers, separatoren, filters, koeldrogers, chillers, etc. Reeds tientallen jaren worden deze producten door Parker-HIROSS ontwikkeld, getest en gefabriceerd in eigen fabrieken.

Officieel distributeur

Zorgen voor de juiste perslucht voor stralen

Perslucht bevat naast een hoge concentratie vocht (condensaat) ook nog olie en vuil. Wanneer dit op de juiste manier wordt verwijderd lijdt dit tot lagere onderhoudskosten, een veel betere werking van het systeem en een betere kwaliteit van het eindproduct.

Om er voor te zorgen dat u perslucht van een uitstekende kwaliteit kunt gebruiken, levert Straaltechniek International een compleet programma perslucht – conditioneringsapparatuur.

Conditionering perslucht:
Parker Hiross

Luchtgekoelde Nakoeler

Een perslucht-nakoeler vormt het eerste essentiële element bij de nabehandeling van perslucht. De elektrisch gedreven uitvoering wordt toegepast bij stationaire opstellingen en de pneumatisch gedreven uitvoering bij opstellingen, waar geen stroom voorhanden is.

De door Parker-HIROSS vervaardigde persluchtnakoelers koelen de perslucht af tot ca. 8°C boven omgevingstemperatuur. Mits voorzien van een juiste cantrifugaal afscheider wordt hierbij al zo’n 80% van het condensaat uit de perslucht verwijdert. Een complete set is voorzien van een centrifugaal afscheider met een condensaataftap naar keuze.

Watergekoelde Nakoeler

Een persluchtnakoeler vormt het eerste essentiële element bij de nabehandeling van perslucht. De watergekoelde persluchtnakoeler koelt de perslucht door middel van een watergekoelde warmtewisselaar. Het gevormde condensaat komt terecht in de separator en wordt automatisch afgevoerd. De watergekoelde persluchtnakoelers zijn leverbaar in versies voor horizontale en voor verticale montage.

De Parker-HIROSS watergekoelde nakoelers zijn in diverse uitvoeringen leverbaar, bijv:

  • Vaste (WFN) of verwijderbare (WRN) pijpenbundel
  • Koolstof stalen mantel en koperen pijpenbundel, voor standaard applicaties
  • Geheel uitgevoerd in kopernikkel, voor agressieve gassen of koeling met zeewater
  • Geheel in RVS, bij agressieve gassen en vervuild koelwater
  • Koolstof stalen mantel en RVS pijpenbundel, bij agressieve gassen of perslucht
  • Hogedruk uitvoering tot 40 barg
  • Lagedruk uitvoering met compleet open en gladde koelpijpen

Ook kunnen koelkolommen worden gemaakt geheel afgestemd op uw specifieke wensen.

Waterafscheider

De centrifugaal afscheider heeft tot doel het condensaat uit de pers­lucht te verwij­deren. Naast het vocht, bevat dit condensaat ook een hoeveelheid olie. De scheiding wordt verkregen met het centrifugaal principe dat ervoor zorgt dat door middelpunt vliegende kracht het conden­saat tegen de wand wordt geslin­gerd, waarna de druppels naar beneden stromen. Alle centrifugaal afscheider in deze serie hebben een efficiency van minstens 95%.

Leverbaar zijn: types STH met binnendraadaansluiting en types SFH met flensaansluiting.

Filters en filterelementen

Persluchtconditionering begint met koelen, waardoor het in de perslucht aanwezige vocht wordt gecondenseerd en door de centrifugaal afscheider wordt verwijderd. Koelen wil echter niet zeggen dat men ook “schone” perslucht heeft. Voor “schone” perslucht dient men dan ook te filtreren.

Met de Parker-HIROSS persluchtfilters worden alle verontreinigingen in de perslucht (vocht, olie, stofdeeltjes en geurtjes) ver­wijderd.

Koeldroger

De Parker HIROSS perslucht koeldrogers zijn special ontworpen voor zowel de huidige als de toekomstige vraag uit de industrie. Alle koeldrogers werken met het nieuwe koudemiddel R513A met een zeer laag GWP (veel minder belastend voor de opwarming van de aarde). Deze luchtgekoelde koeldrogers kunnen een perslucht capaciteit verwerken van 4 tot 180 m3/min. Hierbij bent u steeds verzekerd van een constant dauwpunt in combinatie met de meest moderne warmtewisselaar.

Verder is de koeldroger voorzien van de meest geavanceerde technieken om energie te besparen, eenvoudig te bedienen schakel- en controlepaneel. De sterke punten van deze koeldroger zijn de zeer lage milieubelasting, een hoge energie besparing en de lage onderhoudskosten.

Condensaatafvoeren

Om het door de separator of filter verzamelde condensaat, olie of vervuiling te verwijderen is een condensaatafvoer nodig. Hiervoor zijn mechanische, timergestuurde of elektronische uitvoeringen beschikbaar geschikt voor diverse capaciteiten.

Olie waterafscheiders

Nadat het oliehoudende condensaat efficiënt uit het persluchtsysteem is verwijderd door een condensaataftap, kan het condensaat niet zomaar in het riool of op het oppervlaktewater geloosd worden, zonder dat het oliegehalte tot binnen de wettelijke normen is gebracht.

Kostentechnisch is het logisch om eerst de olie uit het condensaat te verwijderen voordat het condensaat geloosd wordt. Olie/waterscheiders bieden de betrouwbare, effectieve, efficiënte en bovenal milieuvriendelijke oplossing om olie uit het condensaat te scheiden.

Waterkoelers (Chillers) voor productieprocessen

Productieprocessen kunnen ontzettend duur zijn, en daarom is het in elke branche van cruciaal belang om deze productieprocessen te optimaliseren. Parker is een toonaangevende leverancier van waterkoelers voor productieprocessen, die dankzij het gebruik van de meest moderne technologische oplossingen en een uitgebreide keuze aan modellen en toebehoren, een optimaal gebruiksgemak en betrouwbaarheid bieden. De vloeistofkoelers van Parker bieden een eenvoudige maar doeltreffende oplossing voor de meeste problemen die zich voordoen bij het gebruik van water. Ons gamma warmtewisselaars omvat modellen voor gebruik in toepassingen van persgas tot gekoeld water en procesvloeistoffen.

Meer informatie?

Om ervoor te dat u perslucht van een uitstekende kwaliteit kunt gebruiken kijken wij samen met u wat de best mogelijke oplossing is. Stel uw vragen aan onze adviseurs per telefoon, whatsapp of via e-mail (button hieronder) of ga terug naar het overzicht van maatwerk straalcabines!

Neem contact op

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?