Skip to main content

High-End oplossing voor het scheiden van uw straalmiddel

Dit systeem wordt toegepast om magnetiseerbaar straalmiddel (e.g. staal, gietijzer) te scheiden van niet-magnetiseerbaar straalmiddel (e.g. corund, glas, keramiek). Het scheidingssysteem omvat een motorisch gedreven trommelmagneet en een demagnetiseer unit om magnetisme van het metallisch staalstraalmiddel te verwijderen.

Magneet scheidingssyteem

De motorisch gedreven trommelmagneet bestaat uit een niet-magnetiseerbare roestvaststalen trommel met omkasting. De trommel draait rond in een stationair opgesteld, sterk magneetsysteem. Aanvoer vindt plaats aan de bovenzijde van de trommel, welke de ijzerhoudende deeltjes aantrekt en vasthoudt. Hierna draait de trommel 90º en valt het niet-magnetische materiaal van de trommel af. De ijzerdeeltjes blijven aan de trommel kleven en vallen pas van de trommel af, daar waar het magneetveld ophoudt.

De op de trommel aangebrachte meenemer werpt de ijzerhoudende deeltjes af in een aparte uitvoer. Speciale borstels voorkomen dat er stofdeeltjes door de ijzerdelen-uitvoer lekken.

Nadat de scheiding van het magnetiseerbare en niet- magnetiseerbare straalmiddel heeft plaatsgevonden worden de gescheiden straalmiddelsoorten elk naar een eigen straalmiddelreiniger met cascadereiniger cq. windzifter gevoerd, waarbij het magnetiseerbare straalmiddel eerst gedemagnetiseerd wordt. 

Neem contact op

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?