Skip to main content

Reiniger van een straalcabine

Reiniger 400 R

De elevator stort het straalmiddel in de reiniger. De grote verontreinigingen worden tegengehouden door een vast opgestelde maar wegneembare zeef. Vervolgens wordt het straalmiddel verzameld achter een verdeelklep en zoveel mogelijk verdeeld over de breedte van de reiniger. Het straalmiddel valt dan als een gordijn door een luchtstroom en wordt hierdoor ontstoft (windzifter). Het gereinigde straalmiddel valt in de silo. De luchtstroom voert het stof naar de separate afzuiging (voorafscheider) waar het wordt afgescheiden en verzameld in een stofzak.

Schudzeef

De zeef van de standaard reiniger dient met regelmaat te worden geledigd. Om dit te voorkomen kan de standaard reiniger worden uitgevoerd met een schudzeef. Deze wordt bovenop de reiniger geplaatst. Het straalmiddel wordt dan door de elevator uitgeworpen boven deze zeef. De zeef is licht hellend gemonteerd op bladveren en wordt heen en weer geschud. De aandrijving kan gebeuren door een schudmotor of door een motor met riemoverbrenging en excentrische as. Het straalmiddel valt door de zeef en de grotere delen worden langs de voorkant afgevoerd via een slang naar een vuilzak.

Reiniger 400 RS - incl. schudzeef

Deze combineert beide bovenstaande oplossingen.

High-End oplossing voor het scheiden van uw straalmiddel

Dit systeem wordt toegepast om magnetiseerbaar straalmiddel (e.g. staal, gietijzer) te scheiden van niet-magnetiseerbaar straalmiddel (e.g. corund, glas, keramiek). Het scheidingssysteem omvat een motorisch gedreven trommelmagneet en een demagnetiseer unit om magnetisme van het metallisch staalstraalmiddel te verwijderen.

Lees meer over deze separatorContact opnemen

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?