Advies nodig?

Advies nodig? Bel of Whatsapp, dan krijgt U binnen 5 minuten antwoord!

Reiniger afzuigsysteem

De reiniger wordt afgezogen middels een separate afzuiger, in de vorm van een 2-patroons continu perslucht-gereinigd patronenfilter type Pat-Jet® 2/13VA. Dit filter wordt bij voorkeur in de nabijheid van de straalmiddelreiniger geplaatst en middels een vaste leiding (uitgerust met regelkleppen) met het afzuigpunt op de reiniger verbonden. 

Zolang de straalmiddel transportinstallatie in bedrijf is, is dit filter ingeschakeld. Na uitschakeling stopt de ventilator van het Pat-Jet® filter en treedt de na-reinigingscyclus in werking.

De reinigingscyclus is instelbaar met pauze- en puls-tijd. Gedurende de reinigingstijd wordt het filterpatroon met geregelde intervallen met perslucht schoon geblazen.

Voordeel:
De toepassing hiervan heeft als grote voordeel dat de afzuigcapaciteit volledig wordt benut voor het afzuigen van de reiniger en er hierdoor een constante flow
ter beschikking is voor het onttrekken van het stof uit de straalmiddelstroom. Hierdoor zal de samenstelling van de bedrijfsmix gelijk blijven, hetgeen het straalproces positief beïnvloedt.

Bij de afzuiging van de reiniger is bijna altijd bovenstaande oplossing van toepassing. Stel aan onze adviseurs Uw vragen per telefoon, whattsapp of via email (button hieronder). Of ga terug naar het overzicht van maatwerk straalcabines!

Neem contact op

Waarom kiezen voor
Straaltechniek?

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk. Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

Strategie

Wij voorzien metaalverwerkende bedrijven binnen verschillende sectoren van de meest innovatieve oplossingen. Dat doen wij met een sterke focus op R&D en vanuit een zeer flexibele organisatie. Onze uiterst bekwame engineers verdiepen zich volledig in elk specifiek probleem en leggen de lat daarbij zeer hoog. Inzichten die we hebben opgedaan bij eerder opgeleverde installaties, verwerken wij waar mogelijk in een nieuw concept.