Skip to main content

Elevator van een straalinstallatie

De elevator zorgt voor het verticale transport van het straalmiddel. Het bestaat uit een verticale behuizing met een riemschijf in de elevatorkop en een riemschijf in de elevatorvoet. Over deze riemschijven loopt een eindeloze riem waarop stalen bakjes zijn gemonteerd. Deze bakjes scheppen het straalmiddel in de elevatorvoet op, transporteren het naar de elevatorkop en dumpen het straalmiddel in de uitlaat richting de straalmiddelreiniger.

Elevator kop

De elevatorkop is voorzien van een motorreductor die de elevatorriem aandrijft. Een riemschijf is op de uitgaande as gemonteerd. De motorreductor is gemonteerd op een flensplaat die op een spaninrichting is gemonteerd.

Elevator lift

De elevator brengt het straalmiddel van het laagste niveau naar het hoogste niveau in het transportsysteem. Het is simpelweg een electrisch aangedreven band met bakjes, die per uur tot wel duizenden kilo’s straalmiddel+stof omhoog brengen om gescheiden te worden. De bakjes hebben per stuk een capaciteit van ongeveer 5 kg.

Elevator voet

De elevatorvoet is voorzien van meerdere inspectie- / serviceluiken. De elevatorvoet is aangepast aan het type dwarstransport: De centrering van de riem op de onderste riemschijf kan via het serviceluik worden gecontroleerd. Dit centreren kan alleen worden aangepast door de verticale uitlijning van de elevator.

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?