Skip to main content

Nozzle behandeling door industriële robots en portaalsystemen

Hieronder enkele voorbeelden van hoe manipulatie en positionering van spuitdoppen kan worden uitgevoerd. Opties zijn onder meer: Standaard industriële robots, portalen of gespecialiseerde oplossingen zoals manipulatoren voor het peening van diepe gaten.

Roterende lans

De robot is ook uitgerust met een servogestuurde roterende lans om (zeer kleine) gaatjes en holtes te prikken.

Industriële robot

Onze standaard technische oplossing voor hoge flexibiliteit en nauwkeurigheid installeren we een 6-assige industriële robot. Alle bekende en gevestigde robotmerken, b.v. ABB, FANUC, YASKAWA, vallen binnen onze leveringsomvang.

HS&E

Om een veilige toegang tot de machine te garanderen, is er een veiligheidshekwerk voorzien in combinatie met een SICK 2D sensor. Het bewaakt het gebied voor de draaiende deur. Afhankelijk van de deurbeweging wordt het bewakingsgebied geactiveerd of gedeactiveerd.

Dual industriële robots

Met als enig doel de productiviteit te maximaliseren, shot peenen twee industriële robots tegelijkertijd het onderdeel. Daarnaast hebben we de “groene knop” -oplossing toegepast.

NeXt Generation nozzle exchange

Met de “Green Button” -oplossing vermijden we handmatige tussenkomst nadat het proces is gestart; dit omvat het automatisch verwisselen van de verschillende benodigde nozzles om het onderdeel volledig te stralen.

Op maat ontworpen nozzles

Onderdelen kunnen complexe geometrische vormen hebben, zoals isogrid. Ons technisch team is volledig uitgerust met gereedschappen en knowhow om een specifiek nozzle te ontwerpen dat alle oppervlakken bedekt.

Portaalkraan

Meerassige portaalsystemen zijn een goedkoper alternatief voor industriële robots. Bovenop de kabine zijn rails gemonteerd voor de automatische horizontale beweging van een trolley met de lans die het nozzle vasthoudt. De lans is gemonteerd op een lineair lagersysteem voor verticale beweging. De nozzle hoek is ook programmeerbaar. Alle snelheden zijn variabel en worden geprogrammeerd op het HMI-bedieningspaneel of op de teach-hanger.

Apparaat voor het peenen van diepe gaten

Aan de achterkant van de kabine is een heavy-duty horizontaal roterend lansapparaat gemonteerd voor interne peening toepassingen. De constructie van dit apparaat is zeer robuust, betrouwbaar en nauwkeurig. De heavy-duty horizontale lans heeft een roterende lans met instelbare snelheid; lineair en rotatie. Dieptecontrole door servo voor positionering is inbegrepen in combinatie met de robotbesturing.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze shot peening specialisten.

Stuur een e-mail

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?