Skip to main content

Fabrikant van landingstoestellen

Een totaaloplossing om werkelijk aan alle wensen van de klant te voldoen, wat die ook mogen zijn. Dat is de kracht van Straaltechniek International. Voor een klant in China hebben we een innovatieve, gerobotiseerde shot peen machine ontwikkeld met een van de hoogste uptime-percentages ter wereld.

Deze opdrachtgever, een dochteronderneming van luchtvaartgigant AVIC, produceert (onderdelen voor) jachtvliegtuigen. Het bedrijf werd in 1958 opgericht om vliegtuigen te ontwikkelen voor de Chinese luchtmacht.

Innovaties in shot peening

Shot peening wordt gebruikt om de levensduur van landingsgestellen te verbeteren. Om concurrerend te blijven, had het bedrijf een verbeterd proces nodig met minimale stilstand tijd en een proces dat steel shot en keramische parels in één machine combineerde. De samenwerking tussen Straaltechniek International en het projectteam van de klant resulteerde in een volautomatische shot peening-machine die aan de volgende minimumvereisten voldeed:

  • Gebruik van zowel steel shot als keramische parels in één proces
  • Volautomatische recycling en classificatie van peening media
  • Hoog uptime-percentage

Dit bedrijf heeft er bewust voor gekozen om Straaltechniek International aan te stellen om deze machine te ontwikkelen. Door onze flexibiliteit in de ontwerpfase en het vermogen om perfect samen te werken met de opdrachtgever, zijn wij in staat een totaaloplossing te bieden waarbij werkelijk aan iedere klantwens wordt voldaan.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?