Skip to main content

Volledig automatisch externe en interne shot peening van landingsuitrusting

Voor de Zuid-Engelse tak van de Franse multinational SAFRAN ontwikkelde Straaltechniek International een volautomatische shot peen machine. Met deze machine wordt zowel het interne (‘deep hole’) als het externe shot peening van landingsgestellen in slechts één proces uitgevoerd.

SAFRAN

Met 70.000 medewerkers en een omzet van een miljard euro is SAFRAN een wereldmarktleider op het gebied van luchtvaart, defensie en veiligheid. Met tal van hoogtechnologische innovaties ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en onderhoudt het bedrijf onder meer landingsgestellen voor vliegtuigen; Airbus en Boeing behoren tot hun klantenkring. Elke 2,5 seconden landt ergens ter wereld een vliegtuig op het SAFRAN-landingsgestel.

Shot peening

Landingsgestel is een perfect voorbeeld van producten die aan wisselende belastingen worden blootgesteld. Om een ​​veilige landing te garanderen, moeten componenten dus een lange levensduur hebben, betrouwbaar en robuust zijn, maar er is ook een toenemende vraag naar lichtgewicht. Shot peening is van cruciaal belang om dit te bereiken en om de weerstand tegen scheurvorming en breuk te vergroten.

‘De markt stelt steeds hogere eisen aan maatwerk van oppervlaktebehandeling. De nadruk ligt hierbij op kostenbesparing en hoge kwaliteit. Als specialist op dit gebied staat Straaltechniek International voor innovatieve oplossingen met een hoge mate van automatisering en robotisering. ‘

(Marco Wildhagen, Sales Manager bij Straaltechniek International)

Innovatief ontwerp

De ontwikkelde shot peening-installatie is wederom een ​​wonder van techniek en innovatie. Zes gestuurde assen communiceren met een dolly waarop het landingsgestel staat, waardoor het shot peening proces volledig automatisch verloopt. Tegelijkertijd worden de componenten zowel extern als ‘diep gat’ gestraald.

Met een speciale ‘rotary nozzle’ worden gaten met een diameter kleiner dan 8 mm (!) Gestraald. Het shot peening-medium wordt ook volledig automatisch teruggewonnen en opnieuw geclassificeerd op diameter en vorm.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?