Skip to main content

Robotstraal machine voor een Duitse wereldspeler

In de energiesector wordt de toegevoegde waarde van shot peening steeds meer ingezien. De noodzaak om de levensduur van onderdelen te maximaliseren is groot in een duurzame sector als deze. De volautomatische shot peening machine die Straaltechniek International voor dit bedrijf ontwikkelde, voldeed aan de hoogste eisen van de opdrachtgever.

Een van die eisen was een uiterst gecontroleerde methode van shot peening met een hoge mate van reproduceerbaarheid. Een ander aspect was de productiviteit: het uptime percentage moest maximaal zijn. Ook waren er milieueisen zoals ruisonderdrukking; 76 dB(A) mocht niet overschreden worden!

Dankzij vele jaren van nauwe samenwerking met deze opdrachtgever is het ons gelukt om aan alle (!) eisen te voldoen. Dit resulteerde in een volledig geautomatiseerde machine voor continue productie en een uptime percentage van maar liefst 98%!

Een cabine, 6 nozzles en een geoptimaliseerd laadsysteem zorgen voor een continu proces. Dankzij de speciaal ontwikkelde software is de afstand tussen de nozzle en het te behandelen object steeds in overeenstemming met vooraf ingestelde parameters. Peening media worden efficiënt en effectief ingezet door volledige en automatische herwinning en classificatie. Procescontrole en -visualisatie blijven gedurende het proces mogelijk en worden realtime vastgelegd.

Neem contact opTerug naar referenties
Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?