Spoorwegen: bijzondere oplossingen in een bijzondere branche

Spoorwegmaatschappijen kunnen het zich niet veroorloven om treinstellen, rijtuigen en locomotieven stil te laten staan. Door het intensieve gebruik van dit materieel is goed onderhoud noodzakelijk en de spoorwegindustrie vraagt om specifieke oplossingen op het gebied van oppervlaktebehandeling. Straaltechniek International is al vele decennia gespecialiseerd in deze branche en biedt tal van standaard- en maatwerkoplossingen.

Rijtuigen

Onze straalhallen voor treinstellen zijn volledig afgestemd op het stralen van deze grote objecten. Zo rusten wij ze uit met een bewegend bordes voor de operator; een doeltreffende toevoeging waardoor alle plekken van het rijtuig bereikt worden. En bovendien zeer ergonomisch voor de operator.

Standaard zijn onze straalhallen uitgerust met straalinstallatie, straalmiddel transport- en recyclingsysteem, afzuiginstallatie en hoogrenderende verlichting. Daarnaast bieden wij tal van klantspecifieke oplossingen.

Treinonderdelen

Voor het schoonmaken van onderdelen beschikken wij over standaard werpstraalmachines. Hoogwaardige installaties die wij volledig kunnen afstemmen op uw wensen, waardoor u direct profiteert van onze jarenlange ervaring in deze branche.

Shot peening

Shot peening heeft zich ook in de spoorwegindustrie al jaren bewezen als dé oplossing ter voorkoming van metaalmoeheid, spanningscorrosie en andere faaloorzaken. Metalen componenten gaan vele jaren langer mee en presteren beter. Straaltechniek International ontwerpt, ontwikkelt én bouwt complete shot peening installaties voor de spoorwegindustrie.

  • Een verlenging van levensduur met factor 5 tot wel 100 door middel van shot peening is geen uitzondering
  • Meer dan 2.000 rijtuigen zijn gestraald, schoongemaakt en geverfd in een Combi-hal van Straaltechniek International
  • Straaltechniek is ISO-gecertificeerd en lid van een aantal brancheorganisaties

Straaltechniek International voerde reeds
uiterst succesvolle projecten uit voor

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2020 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia