Shot peening en high-end blasting in de medische industrie

De afwerking van orthopedische implantaten luistert zeer nauw. Ze moeten steriel zijn om afstotingsgevaar te voorkomen, uiterst glad voor een optimale bewegingsvrijheid van de gebruiker en ze moeten zo lang mogelijk meegaan. Straaltechniek International creëert de mogelijkheden voor deze uitdagingen.

Shot peening

Om medische implantaten sterker en duurzamer te maken, wordt shot peening toegepast. Straaltechniek International ontwerpt, ontwikkelt én bouwt complete shot peening installaties voor de medische industrie en levert deze turnkey op. In een wereld als deze, waar nauwkeurigheid de hoogste prioriteit heeft, bieden onze volledig geautomatiseerde en gerobotiseerde oplossingen de beste garantie voor de hoogste kwaliteit.

High-end blasting

Implantaten worden voorzien van een coating om een supergladde afwerking te verkrijgen. Voorafgaand aan dit proces worden ze behandeld door middel van gritstralen. Ook hiervoor bieden wij uitgekiende oplossingen, die speciaal voor dit soort frêle objecten zijn ontwikkeld. Onze innovaties leveren daarnaast een bijzonder hoog rendement.

Bovenstaande oplossing creëren wij altijd in nauwe samenwerking met de klant. Stuk voor stuk zijn dat vooraanstaande fabrikanten die opereren in een wereldwijde afzetmarkt.

  • Een verlenging van levensduur met factor 5 tot wel 100 door middel van shot peening is geen uitzondering
  • Straaltechniek is ISO-gecertificeerd en lid van een aantal brancheorganisaties

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2020 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia