Waar hygiëne ‘core business’ is

In de levensmiddelenindustrie draait het om hygiëne. Industriële broodbakmachines, keukenapparatuur en koelinstallaties zijn slechts enkele voorbeelden waarbij de gebruikte materialen moeten voldoen aan de strengste normen ten aanzien van ‘reinheid’.

Glad roestvrijstaal (RVS) is daarom een veel gebruikt materiaal in deze branche: voedselresten blijven er nauwelijks in achter. Bovendien kan het materiaal eenvoudig worden gereinigd. Om dit gladde oppervlak te verkrijgen wordt het metaal behandeld door middel van stralen met glasparels: een milieuvriendelijke oplossing in vergelijking met de chemische methoden.

Maatwerkoplossingen in de voedselketen

Zowel voor het beschermen van nieuwe apparatuur (stralen met glasparels) als voor het verwijderen van anti aanbaklagen (stralen met korund) wordt gebruik gemaakt van de maatwerkoplossingen van Straaltechniek International. Zo ontwerpen, ontwikkelen en leveren wij op maat geproduceerde straalkasten en straalcabines voor de levensmiddelenindustrie.

Volautomatische doorvoer straalkast

Onze compacte doorvoerstraalkasten werken met uiterste precisie dankzij een volautomatische lans en detectiesysteem. Hierdoor verloopt het proces foutloos en voldoet het resultaat aan de strengste normen die de levensmiddelenindustrie stelt.

Volledig uitgeruste straalcabines

Voor grotere objecten leveren wij volledig op maat ingerichte straalcabines waarin de operator voorzien is van alle gemakken. Moderne afzuigsystemen, straalmiddel transport- en reinigingssystemen en hergebruik van straalmiddel vormen daarbij de standaard. Maar net zo gemakkelijk voorzien wij een cabine van een straalrobot!

  • Straaltechniek is ISO-gecertificeerd en lid van een aantal brancheorganisaties

Straaltechniek International voerde reeds
uiterst succesvolle projecten uit voor

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2020 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia