Shot peening en high-end blasting in de energiesector

Wind- en gasturbinebladen moeten zeer hoge belastingen kunnen weerstaan. Zij worden blootgesteld aan wisselende spanningen en met name gasturbinebladen moeten hoge temperaturen kunnen verdragen. Deze combinatie kan leiden tot metaalmoeheid en vervolgens tot breuk. Shot peening is hier de bewezen oplossing, de techniek die Straaltechniek International als innovator op dit gebied al vele jaren met succes toepast.

Maatwerk in shot peening

Straaltechniek International ontwerpt, ontwikkelt én bouwt complete shot peening – en high-end blasting installaties voor de energiesector en levert deze turnkey op. Onze oplossingen zijn volledig afgestemd op de wensen en eisen van de klant en processen met een repeterend karakter worden zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Innovator in shot peening

Wij beschikken over grote kennis van de zeer kritische processpecificaties die door de motoren- en vliegtuig-OEM’s zijn opgesteld. Niet voor niets vormen onze innovaties in shot peening daardoor een cruciale stap in hun productieprocessen.

Normeringen

De installaties van Straaltechniek International lenen zich uitstekend om te voldoen aan normeringen als: NADCAP, AS9100, FAA en EASA.

  • Een verlenging van levensduur met factor 5 tot wel 100 door middel van shot peening is geen uitzondering
  • Straaltechniek International is een van de weinige bedrijven wereldwijd die zowel gerobotiseerde shot peening en high-end straalinstallaties ontwerpt als bouwt
  • Straaltechniek is ISO-gecertificeerd en lid van een aantal brancheorganisaties

Straaltechniek International voerde reeds
uiterst succesvolle projecten uit voor

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2020 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia