Skip to main content

Afzuiginstallatie voor grote straalhallen

Het staalproces genereerd veel stof wat een goed zicht op het werk onmogelijk maakt. Ook zal dit stof de straalmiddelreiniger overbelasten. Gevolg is een straalmiddel wat overmatig stof bevat en onnodig veel slijtage aan de installatie zal veroorzaken. Daarnaast zal de grote straalhal onaanvaardbaar sterk vervuilen wat de kwaliteit van de uiteindelijk coating op het werkstuk niet ten goede komt.

Patronenfilter

De laatste jaren past Straaltechniek International steeds meer patronenfilters toe, ook in dit soort grote straalhallen. Bekijk deze referentie voor meer informatie over dit soort filters!

SMKT slangenfilter

Door de opbouw van het SMT slangenfilter kan deze perfect in de staalconstructie van de grote straalhal worden ingepast en is daarom zeer goed toegankelijk voor inspectie en onderhoud.

Vaak is het filter in de 1e verdiepingsvloer ingebouwd waardoor de stoftrechters door de vloer steken en het stof eenvoudig door een leiding kan worden afgevoerd naar een, voor een heftruck, goed toegankelijke plek op de begane grond.

De polyester naaldfilter slangen zijn opgehangen aan een flexibel opgehangen schudraam. Aan de onderzijde zijn de slangen voorzien van een klikring. De slang zit gefixeerd door middel van de klikring in een ronde sparing in de bodem van het filter.

Het SMKT filter heeft elk maximaal 196 stuks filterslangen op deze manier ontstaat er een enorme capaciteit.

De met stof vervuilde lucht uit de straalruimte wordt via de aanzuigkoker door de filterslangen getrokken. Deze luchtstroom gaat via de binnenkant naar de buitenkant van de filterslang en wordt aan de bovenzijde van het filter afgevoerd. Het stof blijft op deze manier aan de binnenzijde van de filterslang hangen.

Op vooraf ingestelde tijdstippen zet een PLC (programmable logic controller) de onbalans motoren op het schudraam in werking. Door de trillingen wordt het stof van het filteroppervlakte afgeschud en gaat via de stofafvoertrechter naar een big-bag. Op deze manier worden de filterslangen gereinigd en zijn weer klaar voor gebruik.

Foto's uit de praktijk

Meer informatie?

Stel aan onze adviseurs Uw vragen per telefoon, WhatsApp of via email (button hieronder).

Neem contact met ons op

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia

Open chat
1
Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?