Vandaag is de dag van de ondernemer: Unieke beelden nu online!

Ik heb dit filmpje speciaal gemaakt samen met 2e kamerlid Martijn van Helvert ter gelegenheid van de dag van de ondernemer, wie ik goed heb leren kennen begin dit jaar, net toen Corona kwam opzetten. In die tijd hebben we initiatieven ontplooid om tekorten van hulpmiddelen in de zorg te helpen verminderen. Wat is mijn verhaal: Ik kom uit een echte ondernemersfamilie en zet onze bedrijven als 3e generatie voort. We zijn gehuisvest in Nederland, België, Duitsland en Zweden.

Bekijk de videoLees het volledige blog-artikel

Hallo allemaal!

Ik heb dit filmpje speciaal samen met Martijn van Helvert ter gelegenheid van de dag van de ondernemer gemaakt, wie ik goed heb leren kennen begin dit jaar, net toen Corona kwam opzetten. In die tijd hebben we initiatieven ontplooid om tekorten van hulpmiddelen in de zorg te helpen verminderen. Wat is mijn verhaal: Ik kom uit een echte ondernemersfamilie en zet onze bedrijven als 3e generatie voort. We zijn gehuisvest in Nederland, België, Duitsland en Zweden.

Onze bedrijven produceren en ontwerpen industriële machines in de luchtbehandeling en oppervlaktebewerking. In andere woorden: wij produceren Ventilatoren, Filters en Geautomatiseerde Straalinstallaties. Onze producten vind je terug op industrieterreinen. Waar voeding wordt verwerkt, waar landbouwvoertuigen worden geproduceerd, waar chipmachines worden gemaakt voor export naar China.

Ik ben opgeleid als ontwerper van machines in de precisietechnologie voor ASML. Ik ontwierp producten van millimeters groot, rekende aan nanometers. Wat ik echt heel gááf vind, is dat onze machines vele meters groot zijn! Het zijn enorme stofafzuigers voor gigantische productiehallen, of volledig gerobotiseerde straalinstallaties voor high-tech klanten in chemie, aerospace windmolen-producenten of scheepswerven voor onderzeeëers!

Ik dacht eerst na over nanometers. Na vijf jaar als ondernemer ben ik nu dan opgeleid in de kunst van klant-contact, acquisitie, financieel beleid, investeren, websites, productie-modernisering en niet te vergeten: hoe ga je als ondernemer met je medewerkers, toeleveranciers en mensen om! Grenzen stellen: wat mag je wel en niet verwachten van mekaar.

Dat is mijn visie: Een onderneming is een organisme, een wezen. Nee, een onderneming is gewoon een team! Het is goed luisteren, lange adem, geduld opbrengen,  en proberen te zorgen dat alle teamleden kunnen presteren. Ik heb vele mentoren gehad.

Van iedereen leerde ik iets. Maar het meest leerde ik van mijn eigen fouten! Fouten maken. Fail Forward, zou Elon Musk zeggen. Ik ben een ondernemer die het helemaal wil snappen. Zodat ik tenminste precies weet, of de investering de juiste is voor de onderneming!

En dan nu: Veel plezier met onze video ter ere van de dag van de ondernemer!

Contact opnemenConnect op LinkedIn

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Straaltechniek International Groep

Wij bieden de meest geavanceerde oplossingen in de (high-end) metaalverwerkende industrie en leveren voor elk specifiek probleem maatwerk.

Een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicepunten biedt ondersteuning bij het uitvoeren van onze zeer uiteenlopende projecten.

©2021 Straaltechniek International Groep. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden. Privacyverklaring.

Realisatie: Puntmedia